Demir Yolu
Giriş Tarihi : 22-07-2019 15:57   Güncelleme : 16-09-2019 11:48

Otobüsçüye tren çarpacak

Havayolu şirketleri ile rekabet halinde olan şehirlerarası karayolu taşıma firmaları, Kurban Bayramı'nda da demiryolu ile rekabet edecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Bayram dolayısıyla artan yolcu talebinin karşılanması için ilave YHT seferleriyle yolcu kapasitesini arttırdıklarını açıkladı.

Otobüsçüye tren çarpacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kurban Bayramı dolayısıyla trenle seyahat etmek isteyen vatandaşların mağdur olmaması ve yolcu talebinin karşılanması için çeşitli tedbirler alındığını söyledi. Ankara-İstanbul-Ankara arasında işletilen YHT'lerde günlük 16 seferin 18'e çıkarıldığını açıklayan Bakan Turhan, "Kurban Bayramı dolayısıyla artan yolcu talebinin karşılanması için ilave YHT seferleriyle yolcu kapasitesi 2 bin 500 kişiye çıkarıldı. YHT seferleri Ankara'dan 11.15'te, İstanbul Söğütlüçeşme'den saat 17.00'de hareket edecek" diye konuştu.

YOLCU KAPASİTESİ ARTTI

TCDD Taşımacılık tarafından ek YHT seferlerinin yanı sıra bölgesel ve ana hat trenlerinin de kapasitelerinin ilave vagonlarla arttırıldığını dile getiren Bakan Turan, konuya ilişkin yaptığı açıklamasına şöyle devam etti: "Bölgesel ekspreslerde 15 bin ilave koltuk ile konvansiyonel trenlerde 28 bin 500 koltukluk kapasite artışı sağlandı. İlave vagonlarla İzmir Mavi Tren, Konya Tren ile Doğu, Güney Kurtalan, Vangölü, Erciyes, Toros, Fırat ve Pamukkale ekspreslerinin kapasitesi 13 bin 500 kişi artırıldı. Ayrıca yataklı vagonlarda da 120 yataklık kapasite artışı sağlandı. Vatandaşların rahatlıkla bayram programı yapabilmesi ve gidiş-dönüş biletlerini alabilmesi için YHT'lerde 15 gün olan ileri tarihli bilet satışı 25 güne çıkartıldı. Konvansiyonel trenler için de bu tarih bir ay olarak belirlendi."