Demir Yolu
Giriş Tarihi : 17-06-2021 23:34   Güncelleme : 17-06-2021 23:34

2021 de ağırlık demiryolu

Raylı sistemler dünyanın birçok kentinde kentiçi ulaşımda ana omurga rolünü yıllardır üstleniyor. Avrupa Komisyonu ise raylı sistemlerin önemine vurgu yapmak için 2021'i Avrupa Raylı Sistemler Yılı ilan etti.

2021 de ağırlık demiryolu

Kentiçi ulaşımın dünya genelindeki çatı kuruluşu UITP, 2021 yılında raylı sistemler alanında özel çalışmalar gerçekleştirecek. UITP, yıl boyunca, raylı sistemlerin günlük hayatımızdaki temel katkısını vurgulamak için etkinlikler düzenleyecek. Raporlar yayınlayıp, projeler başlatacak.

BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

Konuya ilişkin bir açıklama yapan UTTP Türkiye Müdürü Kaan Yıldıgöz, “Metro, Tramvay ve banliyo hatları kentiçi ulaşım ekosistemi içinde hayati öneme sahip. Özellikle Korona Virüs salgını sonrasında dönüşen ve değişen kentlerimizin ihtiyaçlarını da düşündüğümüzde; kentiçi raylı sistemlere daha çok önem vermelidir. Hem bütçe tahsislerinde hem de planlama tercihlerinde hak ettikleri öncelik sağlanmalıdır. UITP olarak raylı sistemler de dahil olmak üzere verimli ve sürdürülebilir toplu taşıma sistemleriyle ilgili çeşitli paydaşları birleştiren bir platform olarak hareket etmekten gurur duyuyoruz. Dünyanın dört bir yanından 100'den fazla ülkeden gelen bin 800 üyemizle birlikte 2021 Raylı Sisteler yılında birlikte çalışacağız” ifadesini kullandı.