Güncel Haber
Giriş Tarihi : 30-12-2020 13:49   Güncelleme : 30-12-2020 20:14

Mustafa Ilıcalı: CEVAP METNİ:

Mustafa Ilıcalı, ulasimgazetesi.com da yayımlanan "Mustafa Ilıcalı otobüsçüden para istedi" başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını iddia ederek avukatı aracılığıyla açıklama metni gönderdi. Gönderilen metni aynen yayımlıyoruz:

Mustafa Ilıcalı: CEVAP METNİ:

Ulaşım Gazetesi adlı sitenin http://www.ulasimgazetesi.com/haber/11603/mustafa-ilicali-otobuscuden-para-istedi.html linkinde paylaştığı haber içeriği tamamen gerçeğe aykırıdır.

Şöyle ki, müvekkilim ilgili toplantıdaki kurumların talebi üzerine, toplantıdan önceki bir tarihte, sektör temsilcileri ile konuya hakim akademisyenleri buluşturmuş olup, ilgili Kanun Taslağı’nın hazırlanması için bu akademisyenlere ödenecek meblağ ile uzaktan yakından hiçbir bağlantısı ve talebi bulunmamaktadır.

Hatta müvekkil kendi alanında olmayan bu çalışmayı yapması için kendisine isim sorulması üzerine, kötü niyetli iftiraların önüne geçmek adına kendi çalıştığı üniversite olan İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden akademisyenler önermekten dahi imtina etmiş, sadece yaptığı araştırmalar sonucu işin ehli olduğunu tespit ettiği Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden akademisyenleri tespit ederek Mustafa Yıldırım önderliğindeki sektör temsilcileri ile buluşturmuştur. Bu aşamadan sonra başta akademisyenlere ödenecek hizmet bedeli olmak üzere diğer hususlar taraflar arasında görüşülmüş olup, müvekkilin olaya bir dahili olmamıştır.

Koronavirüs nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşayan ulaşım sektörüne, tecrübesi ve birikimiyle hiçbir karşılık beklemeksizin her zaman yardımcı olan müvekkilimizi, başta bu toplantıda olanlar olmak üzerine yine en iyi şekilde ulaşım sektörü temsilcileri tanımaktadır.

Ulaşım sektöründeki sorunların çözümü için hiçbir beklentisi olmaksızın mesleki tecrübesini paylaşan müvekkil, bu yalan ve ağır iftiralar içeren haber nedeniyle büyük üzüntü duymaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Mustafa ILICALI
         Vekili
Av. Metin MOLLASALİHOĞLU