Deniz
Giriş Tarihi : 26-02-2021 14:18   Güncelleme : 26-02-2021 14:18

Türkiye imzası

Sefine Tersanecilik tarafından Norveç için üretilen doğa dostu feribot Bastø Electric NB42, sınıfında dünyanın en büyük elektrikli feribotu olma özelliğini taşıyor. Sıfır emisyonlu feribot Lityum ION bataryaları sayesinde rotasındaki gaz emisyonunu yüzde 80 azaltıyor.

Türkiye imzası

Koloğlu Holding şirketlerinden Sefine Denizcilik, sınıfında dünyanın en büyük elektrikli feribotunu üreterek Norveçli müşterisine teslim etti. Toplam 600 yolcu ve 200 araç kapasitesine sahip olan feribot, deneme seyirlerinde uygulanan ekipman ve donanım testlerini de başarıyla geçti.

SINIFINDA BİR İLK

Tersane Genel Müdürü Dr. Süleyman Tuzcuoğlu “İhracatta 200 milyon dolarlık büyüklüğe ulaştık. En büyük pazarımız olan Norveç’e, dünyanın en büyük elektrikli feribotunu teslim etmekten mutluluk duyuyoruz. Norveç için geliştirdiğimiz feribotların en önemli özelliği çevre dostu olmalarıdır. Yolcu feribotları arasında 4,3 MW ile en yüksek batarya kapasiteli araçlardan biri olan NB42, ülkenin en yoğun feribot rotası olan Moss-Horten bölgesinde hizmet verecek” dedi.