Deniz
Giriş Tarihi : 03-10-2022 21:48   Güncelleme : 03-10-2022 21:48

ABD taşımalarını arttırdı

Dünyanın en köklü lojistik şirketleri arasında yer alan Good Logistics, Türkiye’den ABD’ye ihracat taşımalarını yüzde 50 arttırdı. Şirketin Türkiye Genel Müdürü Levent Aydinç, NVOCC lisansları ve ABD Ulusal Denizcilik Komisyonu’na üye şirketleri sayesinde ihracatçıları ülkenin her noktasına rahatça ulaştırabildiklerini dile getirdi.

ABD taşımalarını arttırdı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik İstatistiklerine göre, Ocak- Eylül döneminde deniz yolu ile yapılan ihracatta en fazla yük elleçlemesi 11 milyon 418 bin 261 tonla ABD taşımalarında gerçekleşti. Bu dönemde ABD ihracat yükü yüzde 37 arttı, elleçlenen toplam yükün yüzde 11,1’i ABD ihracat yüklerinden oluştu.

ESNEK OPERASYON

Good Logistics, Türkiye’den ABD’ye deniz yoluyla ihracat taşımalarını yüzde 50 arttırarak pazar payını büyüttü. Şirketin Türkiye Genel Müdürü Levent Aydinç, 2022’nin geri kalanında da yüzde 50 büyüme öngördüklerini söyledi. ABD’nin sadece belirli limanlarına değil tamamına taşımacılık yapabildiklerini ifade eden Aydinç, ülkedeki ofisleri ve iş birlikleri sayesinde operasyonel esneklik güçleri olduğunu, depolama ve dağıtım hizmetlerini de tek elden yürüttüklerini belirtti. Gemisi olmayan armatör olarak hareket edebildiklerini vurgulayan Aydinç, “Türkiye ile ABD arasında kapıdan kapıya teslimat ve yurt dışı gümrükleme hizmetlerimiz, farklı armatörlerle yaptığımız yer/ekipman garantili, hızlı ve güvenli çözümlerimiz ve rekabetçi fiyatlarımızla öne çıkıyor. İhracatçılarımıza avantaj sağlıyoruz” dedi.

YILLARIN TECRÜBESİ!

Gümrük vergileri ödenmiş yüklemeler için ihracatçılara anlaşmalı broker firmaları aracılığıyla destek olduklarına da değinen Levent Aydinç, gümrük konularında danışmanlık hizmeti verdiklerini de altını çizdi. “190 yıllık tecrübeyle hareket ediyoruz” diyen Aydinç, İngiltere’de 1833’te John Good adıyla kurulan şirketin, 2006 yılında Türkiye’de faaliyete başladığını söyledi. Aydinç, “2021 yılında ise Denholm Group’a satışının ardından hizmetlerimizi Good Logistics markası altında ilerlemeye devam ettik. Dünyanın en köklü lojistik firmalarından biri olarak 190 yıllık tecrübemizle müşterilerimize hizmet sunuyoruz” diye konuştu.