Lojistik
Giriş Tarihi : 25-12-2021 21:02   Güncelleme : 25-12-2021 21:02

Nasipse büyüyeceğiz!

Lojistik, otomotiv ve uluslararası ticaret alanlarında 7 ülkede 14 şirketiyle faaliyet gösteren Soycan Şirketler Grubu, CAG Logistics ile 2022 yılında büyümeye odaklandı. Türkiye ve Bulgaristan’ın ardından üçüncü şirket ve ofis yapılanması için Romanya’da yatırımlarını sürdüren şirket, 2022 yılında yüzde 20 büyüyeceğini açıkladı.

Nasipse büyüyeceğiz!

Türkiye’nin lojistik servis sağlayıcılarından CAG Logistics, 2021 yılında 550 milyon TL ciroya ulaştı. Tüm dünyada lojistik krizinin yaşandığı 2021 yılında ihracat ve ithalatta 10 binin üzerinde TIR yüklemesi yaparak toplamda 250 bin tona yakın yük taşıyan şirket, en sık taşıma yaptığı Romanya’da yeni bir yatırıma da imza attı.

VERİMLİ BİR YIL!

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CAG Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Soycan, Romanya’daki ofislerinin 2022 yılının ilk ayında hizmete gireceğini ifade etti. Soycan, “Parsiyel taşımacılık hizmetlerimiz kapsamında Almanya, Hollanda, Belçika, Litvanya ve Letonya’daki kabiliyetimizi artırmayı; Amerika ve Avrupa özelinde mikro dağıtım hizmetlerini yelpazemize katmayı, B2B’nin yanı sıra B2C’ye de hizmet vermeyi planlıyoruz. Hedefimiz ise yüzde 20 büyümek. Ülkemizde lojistik sektörünün büyüklüğünün yaklaşık 514 milyar TL olduğu tahmin ediliyor. Bu da Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın yaklaşık yüzde 12’sine denk geliyor. 2021 yılı, bizim açımızdan son derece verimli geçti” dedi.

AĞI GENİŞLİYOR

CAG Logistics’in 2021 yılında en fazla taşımacılık yaptığı beş ülkenin Romanya, Polonya, Moldova, Sırbistan ve Macaristan olduğunun altını çizen Soycan, “Parsiyel taşımacılık hizmetlerimiz kapsamında Almanya, Hollanda, Belçika, Litvanya ve Letonya’daki kabiliyetimizi arttıracağız. Intermodal ile deniz ve havayolu operasyonlarımızı güçlendirmek için insan kaynağına yatırımlarımız 2022’de de devam edecek. Lojistik tarafında yurt dışındaki ikinci şirketimizi Romanya’da açıyoruz. Ocak sonu itibarıyla Romanya şirketimiz komple ve parsiyel taşımacılık hizmeti sunmaya başlayacak. Bu şirketimiz özellikle Doğu Bloğu ülkelerine odaklanacak. Bunun yanı sıra 2022 yılında Amerika ve Avrupa özelinde mikro dağıtım hizmetlerini yelpazemize katmayı, B2B’nin yanı sıra B2C’ye de hizmet vermeyi planlıyoruz” diye konuştu.