Lojistik
Giriş Tarihi : 30-09-2022 22:24   Güncelleme : 30-09-2022 22:24

İlk gemi yola çıktı!

Sınır kapılarında uluslararası nakliyecilerin keyfi bekletilmeleri, alternatif yolların geliştirilmesine zemin hazırlıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye limanda gerekli alt yapı çalışmalarını tamamlayarak sebze ve meyve yüklü TIR’ları ilk Ro-Ro gemisi ile Rusya’ya gönderdi.

İlk gemi yola çıktı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Ünye Limanı’nın kapasitesini sıradan bir liman durumundayken iki katına çıkardıklarını açıkladı. Yapılan çalışma sonrası 280 metrelik bir liman ve rıhtım oluşturuldu. Limandan düzenli Ro-Ro seferlerinin yapılacağı öğrenildi.

YOLU KISALTTI!

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, “Limanımızda üç gemi birden yükleme imkânına ulaştık. Aldığımız tedbirlerle Ro-Ro yüklemesi yapıyoruz. TIR’ı geldiği gibi gemiye yüklüyoruz. Bu da ilk defa Karadeniz’de bizim bölgemizde oluyor. Burası diğer limanlara göre daha kısadır. Yani 2,5 ile 5 saat arasında avantaj sağlıyor. Ünye Limanımız, hem ekonomik, hem enerji, hem de zaman bakımından tasarruf sağlayan bir yapıya kavuştu” ifadesini kullandı.

FINDIK DA UÇACAK!

Gıda ihracatında dikkat edilmesi gereken hususlara da işaret eden Başkan Güler, şöyle devam etti: “Bölgemizde 10 bin TIR’lık bir kapasite var. Yüklenmesi ve indirilmesi buradan olacak. İlk defa bu gemiyle birlikte bunu başlatıyoruz. Aynı zamanda Ünye, Akkuş ve Niksar yoluyla ikinci bir arteri Akdeniz’e bağlayacağız. Dolayısıyla daha da kısa bir yol olacak. Bu sayede nakliyecimize de büyük avantaj sağlamış olacağız. Bu bölge aynı zamanda ekonomik olarak kalkınma, istihdam ve ticaret açısından çok önemli bir merkez olma noktasındadır. Şehir içinde olmadığı için de büyük bir avantaj sağlanmış oluyor. Burası sadece Ünye’nin ve de Ordu’nun değil, ülkemizin en önemli merkezlerinden birisi olacak. Böylece dünyanın da sayılı limanlarından biri haline gelmiş oluyor. Ordu ne hikmetse bir tek fındığı dahi denizden ihraç etmiyordu. Bizim şimdi burada fındığı da ihraç etme imkânımız oldu.”