Lojistik
Giriş Tarihi : 04-11-2022 19:39   Güncelleme : 04-11-2022 21:08

7 milyarlık ticaret!

Lojistik firmalarından Sertrans, hızla yükselen e-ticaret sektöründe, adından söz ettirmeye devam ediyor. Kasım- Aralık döneminde Sertrans Logistics, 12 milyon adet ürün çıkışı ve 7 milyar TL’lik bir hacmi öngördüğünü açıkladı.

7 milyarlık ticaret!

Sertrans Logistics, indirim dönemine hazırlıklı girdi. 2021 yılında 3 bin personel ile e-ticaret sektöründe müşterilerine hizmet veren firma, 2022 yılında personel sayısını 4 bine çıkarttı.

YAPISI ESNEK!

Konuya ilişkin açıklama yapan Sertrans Logistics yöneticisi Batuhan Keleş, salgın döneminde başlayan büyümenin, 2022 yılında da artarak devam edeceğini dile getirdi. Batuhan Keleş, “Taleplerin en üst seviyelere ulaştığı bu dönemde kapasite ve kabiliyetimiz ön plana çıktı. Bu gibi dönemde oldukça esnek bir iş yapış tarzına sahip olunması gerekiyor. Gerek depolama kapasiteniz gerekse insan kaynağı altyapınız ani dalgalanmalara cevap verebilecek yetkinlikte olmalı. Bu esneklik bizim en kuvvetli ve tecrübeli olduğumuz alandır. Şirket olarak bir diğer önemli avantajımız ise 34 yılık taşımacılık deneyimi ile 10 yılı aşkın e-ticaret lojistiği deneyiminin bir arada olması” dedi.

PAZAR BÜYÜYOR!

Batuhan Keleş, açıklamasına şöyle devam etti: “Ülkemizdeki e-ticaret cirosunun 500 milyar TL’ye yaklaşmasını öngörmekteyiz. Bu yıl sektör genelinde bir önceki yıla göre yüzde 40’a yakın bir büyüme yaşanması kuvvetle muhtemeldir. E-ticaret pazarının yılı 4.7 milyarın üzerinde bir sipariş adediyle kapatacağını düşünüyoruz. Kasım-Aralık özeline baktığımızda ise e-ticaretin genelinde 1.4 milyar adet ürün ve 150 milyar TL’ye yakın bir cironun döneceğini öngörüyoruz. Firma olarak bu dönemi geçtiğimiz yıl 10 milyona yakın sipariş adediyle kapattık. Bu yıl hedefimiz ise 12 milyon adedin üzerine çıkmak. Kış indirim döneminde 7 milyar TL'nin üzerinde bir cironun dönmesi yüksek ihtimaldir. Müşterilerimize kesintisiz hizmet vermek için tüm alt yapı yatırımlarımızı tamamladık.”