Lojistik
Giriş Tarihi : 28-09-2023 09:39   Güncelleme : 11-11-2023 20:13

Yükün merkezi oldu

İstanbul Havalimanı, yük taşımacılığının merkezi oldu. Ocak-Eylül döneminde uluslararası hava kargo taşımacılığının yüzde 96,2’si İstanbul Havalimanı’ndan yapıldı. Good Logistics Genel Müdürü Levent Aydinç, “İstanbul Havalimanı’nın hava kargo taşımacılığına sunduğu avantajlar sayesinde Güney Amerika ve Uzak Doğu ülkelerine ağırlık verdik” dedi.

Yükün merkezi oldu

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin istatistiklerine göre, yılın 9 ayında dış hatlarda hava kargo ile ithalat-ihracat yük taşımacılığının yüzde 96,2’si İstanbul Havalimanı’ndan yapıldı. Bu dönemde İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde kargo trafiği 863 bin 179 ton olarak gerçekleşti.

UZAKLARA ODAKLANDI

Good Logistics Genel Müdürü Levent Aydinç, Türkiye’deki hava yolu taşımalarının ihracat ağırlıklı olduğunu fakat bu yıl ithalat yük oranlarının da arttığını söyledi. Levent Aydinç, “Geçen yıl yoğunlaştığımız hatlarda beklentilerin üstünde artış yakaladık. Hava kargo operasyonlarında bu sene Güney Amerika ve Uzak Doğu taşımalarına odaklandık. Bu yıl Ocak - Eylül döneminde sektör ortalamasının üzerinde bir büyüme rakamına ulaştık. Hava yolu taşımacılığında oldukça deneyimli bir ekiple hizmet vermekteyiz. Şirketimizin yaygın küresel altyapısı takım arkadaşlarımızın güçlerine güç katıyor” dedi.

HIZLI VE GÜVENLİ

Otomotiv yedek parça ve ambalaj ürünleri başta olmak üzere birçok sektöre hizmet verdiklerini anlatan Aydinç, konuşmasına şöyle devam etti: “1833 yılında İngiltere’de kurulan şirketimiz, 190 yıllık küresel lojistik tecrübesiyle 2003 yılından beri Türkiye’de de hizmet vermektedir. Müşteri odaklı bir hizmet sunmaktayız. Şirket felsefemizin birinci kuralı, müşteri memnuniyetini esas almaktır. Tüm ülkelerin gümrük kurallarına bağlı olarak, mümkün olan en kısa sürede servis sağlamaktayız. Kargo güvenliği ve hizmet kalitesine büyük önem vererek taşımalarımızı hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştiriyoruz.”