Deniz
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:08   Güncelleme : 13-11-2014 17:08

İtalyanların tercihi Beşiktaş Gemi

Beşiktaş Şirketler Grubuna ait Beşiktaş Gemi İnşaa A.

İtalyanların tercihi Beşiktaş Gemi

Beşiktaş Şirketler Grubuna ait Beşiktaş Gemi İnşaa A.Ş, İtalyan Gas & Heat firması ile 4 adet 3360 cbm kapasitesinde gas tankeri inşaa etmek üzere anlaşma imzaladı. 2009 ve 2010 yıllarında Yalova Altınova bölgesindeki Beşiktaş Tersanesinde inşa edilecek olan gemiler 2010 yılı başından itibaren teslim edilecek. İnşa edilecek gemilerin toplam inşa bütçesi 60 milyon Euro olarak açıklandı.

Dünya çapında önemli bir LPG gemi, LPG tank ve LPG kargo sistemleri inşaa kuruluşu olan Gas & Heat şirketi inşaa edilecek gemilerin kardeş LPG gemilerini 2006 ve 2007 yıllarında Ereğlideki Madenci tersanesinde başarı ile inşaa ettirip teslim almıştı.

Beşiktaş Grup CEO’su Yavuz Kalkavan, “Avrupa’daki gemi inşaa firmaları ve armatörlük kuruluşları ile sağlam ilişkiler geliştirip özellikle küçük ve değeri yüksek gemi inşaa projelerini kazanarak uzun dönemde başarı sağlanabileceği düşünüyoruz. Bu kapsamda imzalanacak projeler Beşiktaş Gemi İnşaa A.Ş’nin LPG piyasaları gibi yeni ve özel piyasalara başarı ile girişini simgelemektedir”” .

Kalkavan, Denizcilik sektörünün yaşadığı sıkıntılara rağmen hedeflerini hiçbir küçültmediklerini belirterek, “Beşiktaş Şirketler Grubu olarak yurt içi ve yurt dışındaki projelerimizi hızla sürdürüyoruz. Yeni anlaşma ve görüşmelere açığız. Avrupa ve Türkiye’de çok yüksek potansiyeller var. Temmuz ayında devreye girecek kuru havuz projemizle 30 milyon Dolarlık bir yatırımın daha sonuna geleceğiz. Böylece gemi tamir ve bakımı alanında yaptığımız tersane yatırımı 70 milyon dolara ulaşacak. Herkes işçi çıkarırken biz işçi sayımızı bu dönemde 900’den 1700’e çıkardık. Grup olarak yatırımlarımızı sürdüreceğiz. İtalyan Gas & Heat firması 2005 yılında Türkiye’ye gelerek görüşmelerine başladı ve üretim için en uygun firma olarak bizi bulduklarını belirttiler. Bu anlaşmayla birlikte Gaz Endüstrisi için gemi inşa etmeye başlıyoruz. Bu alanda hizmet veren dünyada çok az şirket var. Bu da bize ayrıcalık katacaktır” şeklinde konuştu.