Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:10   Güncelleme : 13-11-2014 17:10

Otobüs İşletmeciliği kitabı üniversitelerde

Karayolu yolcu taşımacılık sektörünün eğitimli insanlar ile daha üst seviyelere yükseltileceği inancıyla hareket eden TOGİ Proje Yöneticisi Ekrem Özcan, Temsa sponsorluğunda hazırlanan “Türkiye Otobüs İşletmeciliği” kitabını öğrencilere ücretsiz dağıttı.

Otobüs İşletmeciliği kitabı üniversitelerde

Karayolu yolcu taşımacılık sektörünün eğitimli insanlar ile daha üst seviyelere yükseltileceği inancıyla hareket eden TOGİ Proje Yöneticisi Ekrem Özcan, Temsa sponsorluğunda hazırlanan “Türkiye Otobüs İşletmeciliği” kitabını öğrencilere ücretsiz dağıttı. Böylece öğrenciler ilk defa kendi bölümlerinde okuyacakları bir ders kitabına kavuşmuş .

Sektöre nitelikli eleman yetiştirmek, sektörün gelişimine ve iyileştirilmesine destek olmak amacıyla hazırlanan “Türkiye Otobüs İşletmeciliği” kitabı, karayolu ulaşımında; Cumhuriyet döneminden ulaşımın bugünkü geldiği noktaya ve otobüs işletmeciliğinin yapısına ışık tutuyor.

Hem akademik hem de sektörel deneyimleri içeren ve bu iki yaklaşımın harmanlaması ile meydana getirilen Türkiye Otobüs İşletmeciliği kitabı, Çukurova ve Dumlupınar Üniversiteleri’nde dağıtıldı.

Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksekokulu ve Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Meslek Yüksekokulu Otobüs İşletmeciliği bölüm öğrencilerine gerçekleştirilen dağıtım sonrasında Türkiye Otobüsçüleri Geliştirme ve İyileştirme (TOGİ) Projesi Ekrem Özcan kitabın içeriği, hazırlanış süreci ve diğer yazarlar hakkında bilgi verdi. Özcan daha sonra “Türkiye Otobüs İşletmeciliği ve Kalifiye Personelin Önemi” konulu öğrencilere birde seminer verdi.

Türkiye’de otobüs işletmeciliğinin gelişiminden yapısal özellikleri ile yönetim konusunda geniş bilgilerin yer aldığı “Otobüs İşletmeciliği” kitabı için Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Meslek Yüksekokulu Müdürü Gülten Gümüştekin, “Sektöre ve akademik çevreye böyle bir kitabı kazandırdıkları için emek veren tüm yazarlara teşekkür ediyoruz. Ülkemizin güzide otobüs üreticisi Temsa, sektörümüzün kalifiye eleman ihtiyacını gidermek amacıyla açtığımız ve eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ettiğimiz bölümlerimizle çok yakından ilgilenmekte. Kendileriyle de birçok projeyi yürütüyoruz. Üniversitemize ve bölümlerimize desteklerinden dolayı da Temsa yöneticilerine ayrıca teşekkür ediyorum” .