Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:13   Güncelleme : 13-11-2014 17:13

Hız yapan yandı

Karayollarında aşırı hız nedeniyle meydana gelen trafik kazalarını en aza indirmek için ilk adım Konya Emniyet Müdürlüğü ve Manisa Emniyet Müdürlüğü’nden geldi.

Hız yapan yandı

Karayollarında aşırı hız nedeniyle meydana gelen trafik kazalarını en aza indirmek için ilk adım Konya Emniyet Müdürlüğü ve Manisa Emniyet Müdürlüğü’nden geldi. Konya Emniyet Müdürlüğü “sabit radar” uygulamasına geçerken, Manisa Emniyet Müdürlüğü “helikopterli uygulama” başlattı.

Konya Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulamaya geçirilen ve “Hız keser” adı verilen sabit radar sistemi, gece-gündüz hız sınırını aşan tüm araçları kayıt altına alacak. Konya’da sistem yol kenarındaki direklere kuruldu.

Sistemde kamera, flaş ve alıcılar bulunuyor. Gece ve gündüz 24 saat boyunca çalışan sistem, hız limitinin üzerinde bölgeden geçen aracı, hangi şeritten, kaç kilometre hızla geçtiğini tespit ediyor. Bunu yaparken otomatik patlayan flaş da gece dahi olsa hız sınırını aşan aracın plakasının kameralarca net şekilde görülmesini sağlıyor.

Manisa’da ise D- 565 nolu İzmir-İstanbul ile D-300 nolu İzmir-Ankara karayollarında, sürücülere her her yerde denetleneceği hissini vermek ve hata yapmalarını önlemek amacıyla havadan kontrol başladı.

Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir, “Eylül ayının sonuna kadar her hafta Cuma ve Cumartesi günleri İzmir-İstanbul ve İzmir-Ankara karayollunda helikopterle denetleme yapılacak” .

Hız limitini aşan sürücülere ağır cezalar kesilecek. Bu uygulamayla trafik kazalarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Önümüzdeki günlerde ise uygulamanın tüm Türkiye geneline yayılması planlanıyor.