Deniz
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:26   Güncelleme : 13-11-2014 17:26

Tekirdağ-Toulon hattının kapasitesi 3 gemi

Tekirdağ Akport Limanı’ndan Fransa’nın Toulon Limanı’na karşılıklı Ro-Ro seferi düzenleyen UND Deniz Taşımacılık A.

Tekirdağ-Toulon hattının kapasitesi 3 gemi

Tekirdağ Akport Limanı’ndan Fransa’nın Toulon Limanı’na karşılıklı Ro-Ro seferi düzenleyen UND Deniz Taşımacılık A.Ş.’de doluluk oranının yüzde 60’ın üzerine çıkmasıyla birlikte taşıma ücretlerinde yüzde 15 indirime gidildi. Şuanda 3 gemi ile taşıma faaliyetlerini yürüten şirkete ise uluslararası nakliyeciler, Temmuz ayından itibaren ortak olmaya başlayacak.

UND İcra Kurulu Başkanı Mine Kaya ve UND Deniz Taşımacılık A.Ş. CEO’su Ahmet Özşahin ile birlikte basın toplantısı düzenleyen UND Deniz Taşımacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Dinçşahin, şirketin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Dinçşahin, “UND Deniz, 3 Nisan’da Wessex ve Beachy Head gemileriyle, Tekirdağ Akport ile Fransa Toulon Limanları arasında karşılıklı seferlerine başladı. Taşımcılarımızdan gelen talepler doğrultusunda hattın verimliliğini daha da artırmak amacıyla 24 Mayıs’ta filomuza Mercia isimli gemiyi de katarak, Türkiye ve Fransa’dan karşılıklı sefer sayısını haftada üç güne çıkardık. Hareket günlerini de sektörden aldığımız bildirimler doğrultusunda düzenledik. Lojistik ve taşımacılık sektörünü daha rekabetçi kılmayı hedefleyen UND DenizZ, 3. geminin de seferlere başlaması ile birlikte taşımacıların desteği doğrultusunda taşıma fiyatlarında % 15’lere varan bir avantajı 10 Haziran 2010 tarihinden itibaren uygulamaya koyduk” .

Dinçşahin, Türk taşımacısının yanında İran ve Bulgaristan başta olmak üzere 10 çevre ülkenin de hattı desteklendiğini açıkladı. Tekirdağ ve Toulon hattının doğru bir seçim ğunun altını çizen Dinçşahin, önümüzdeki günlerde Hazar Projesi’ni de faaliyete geçirerek 12 Türkî Cumhuriyetlerine, Türk nakliyecisinin doğrudan ulaşımını sağlayacaklarını kaydetti.

KISA SÜREDE BÜYÜK BAŞARI

Pendik, Ambarlı ve Çeşme limanlarının taşıma istatistik bilgilerini de paylaşan UND Deniz Taşımacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Dinçşahin, şöyle konuştu:

“Trieste’ye yapılan taşımalara baktığımız da; Nisan ayında Mersin Limanı hariç toplamı 6601 sefer yapılmış Pendik, Ambarlı ve Çeşme limanlarından. Mayıs ayında ise 7346 sayısına ulaşmış. Yani yüzde 11’lik bir artış olmuş. Toulon hattına baktığımızda Nisan ayında 699 olan sayı Mayıs ayında yine 2 gemiyle 1135’e çıkmış. Yani yüzde 62,3 bir artış sağlamış. Ambarlı limanına baktığımızda artış oranı yüzde 27 ve bir geminin bir ayda taşımış ğu araç ortalaması 520’dir. Pendik’ten kalkan gemi yüzde 7,2 artış sağlamış ve gemi başına ortalama araç sayısı 687 olmuş. Çeşme yüzde 9 artmış ve gemi başına taşınan araç sayısı 414 olmuş. Tekirdağ-Toulon’a baktığımız bu oran yüzde 62,3 artmış ve gemi başına taşınan araç 567. Bu oranlara baktığımızda doğru bir iş yapıldığını ve taşımacının da doğru seçilen bir hatla kendi kapasitelerini oluşturdukları açık olarak gözüküyor. Bu hat gerekli bir hattı. İstenilen bir hattı. Bugün çok önemli bir yere geldi. Bu taşımacı arkadaşlarımın bir başarısı olarak gözüküyor, bizim başarımızın ötesinde. Şuanda bu hattın kapasitesi 3 gemidir ve bunun üzerindeki kapasite yıllık Türkiye’nin ihracat/ithalat kapasitesi veya çevre ülkelerin göstereceği taleple orantılıdır. Toulon hattı artık 3 gemi ile belli bir süre devam etmek zorundadır. Dış Ticaretimize bağlı olarak gemilerde artış olabilir. Toulon hattının yanında farklı güzergâh ve limanlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yeni hatları da önümüzdeki günlerde hayata geçireceğiz.”

ORTAKLIK TEMMUZ’DA

UND Deniz Taşımacılık A.Ş.’nin sahiplerinin Türk taşımacısı ğunu ifade eden Dinçşahin, “Asıl gelmekte ğumuz nokta bu şirketin ıyla kullanıcı arkadaşlarımızın sahip ğu bir şekle dönüştürülmesiydi. Bunu ilk günden beri söylüyorduk. Şuanda bunla ilgili çalışmalar çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Bilindiği gibi önümüzde büyük bir engel vardı. Bu engel 15 Haziran 2010 tarihi itibariyle kalkıyor. KKR’nin diğer hatta satış işlemlerinden oluşan bir takvimi vardı. Taşların yerine oturmasıyla birlikte ortaklık süreçleri de başlıyor. Temmuz ayında nakliyeci arkadaşlarımız şirkete ortak olacak” diye konuştu.

Hüseyin Karabulut – Ulaşım Gazetesi