Deniz
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:27   Güncelleme : 13-11-2014 17:27

LPG şimdi de teknelerde

Denizcilerin yeni enerji kaynağı İpragaz Marinegas, Marmara, Ege ve Akdeniz’deki tüm marinalardaki yerini aldı.

LPG şimdi de teknelerde

Denizcilerin yeni enerji kaynağı İpragaz Marinegas, Marmara, Ege ve Akdeniz’deki tüm marinalardaki yerini aldı. Kıyı bölgelerindeki tüm İpragaz bayileri, (dönüşümü yapılan) marinegas engine ve marinegas cuisine kullanıcısı teknelere kesintisiz hizmet verecek.

Çevreci yaklaşıma uygun bir sistem olan İpragaz Marinegas Engine, çevre dostu LPG sayesinde deniz kirliliğine yol açmıyor. LPG birçok Avrupa ülkesinde, teknelerde alternatif çevreci yakıt olarak yer buluyor. Güvenilirliği kanıtlanmış bir sistem olan marinegas; tekne tipi, motor gücü ve kullanım şartlarına bağlı olarak benzine göre yüzde 40’lara varan tasarruf sağlıyor.

İpragaz Marinegas Engine ve tekne mutfaklarında kullanılacak özel tasarlanmış Marinegas Cuisine’nin tanıtımları ve Marinegas Engine’nin dönüşüm için teknik servis hizmetleri Marmara, Ege ve Akdeniz’deki tüm marinalarda yaz boyu sürecek.

İpragaz Marinegas Engine, tekne motorunun ihtiyacı olan yüksek miktardaki LPG’yi sisteme tedarik eder. İhtiyaca göre 12 ve 24 kg’lik Marinegas Engine tüplerinin kullanılabileceği dönüşüm sistemi, içten takmalı (inboard) ve dıştan takmalı (outboard), tercihen 250 HP güce kadar, 4 lı benzinli deniz motorlarına uygulanabilmektedir. Sistem, hem yeni nesil enjeksiyonlu outboard hem de karbüratörlü inboard motorlarda güvenle kullanılabiliyor.

Marinegas Cuisine ise, hali hazırda teknelerde kullanılmakta olan mutfak tüplerinin yaratmış ğu, güvenlik ve korozyon gibi sorunları ortadan kaldırmak amacıyla özel olarak tekne mutfaklarında kullanım için üretilmiştir. Bu tüplerin tabanı özel plastik bir malzeme ile kaplanarak, tüplerin yüzey tutuculuğu ve korozyona mukavemeti artırılmıştır. Yüzey tutuculuğunun artması teknelerdeki en büyük sorun olan kayma ve devrilme risklerini minimize etmiş. Ayrıca, bu tüpler, ıslak/nemli yüzeyler ile temas sonucu oluşan korozyonu da engellediği için tekne içi temizlik problemlerini de ortadan kaldırmıştır.