Deniz
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:27   Güncelleme : 13-11-2014 17:27

Nakliyeci, UND Deniz’e sahip çıktı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin Ro-Ro taşımacılık faaliyetini yürüten iştiraki UND-Deniz, Nisan 2010 başında faaliyete geçmiş olmasına rağmen çok kısa zamanda başarısını kanıtladı.

Nakliyeci, UND Deniz’e sahip çıktı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin Ro-Ro taşımacılık faaliyetini yürüten iştiraki UND-Deniz, Nisan 2010 başında faaliyete geçmiş olmasına rağmen çok kısa da başarısını kanıtladı.

Üç adet Ro-Ro gemisiyle Tekirdağ-Toulon (Fransa) arasında araç taşıması hizmeti veren UND-Deniz seferlerinden yararlanan nakliyecilerin sayısı her geçen gün hızla artıyor. Nisan sonundan Haziran sonuna dek Tekirdağ’dan Toulon’a giden araç sayısı yüzde 70 artarken, Toulon’dan gelen gemiyi kullanan araçların sayısı yüzde 370 arttı.

Hattın Avrupa taşımalarında nakliyeciye büyük avantajlar sağladığını ifade eden UND Deniz CEO’su Ahmet Özşahin, “Bu hat sayesinde nakliyecimiz, ulaşacağı son noktaya gidiyor. Bu sayede de belge sorunu başta olmak üzere birçok sorun da ortadan kalkıyor. Nisan sonundan bu yana gemilerimizi kullanan nakliyeci firma sayısı yüzde 82 artış gösterdi. Bu da ne kadar doğru bir hat seçildiğini göstermektedir” .

“Bu bölgeye karayoluyla giden taşımacılarımız, yol üzerindeki birçok ülkede çok ciddi engellemeler, işleri zorlaştırmalar ve risklerle karşılaşıyordu. Üç adet Ro-Ro gemisiyle Tekirdağ-Toulon (Fransa) arasında araç taşıması hizmeti veren UND-Deniz, Türkiye’den Fransa, İspanya ve İngiltere’ye giden taşımacılarımızın hayatını son derece kolaylaştırdı” diyen Özşahin, Türk taşımacısının uluslararası pazarda rekabet edebilmesi için yeni projeleri de hayata geçireceklerini kaydetti.

Ahmet Özşahin, şöyle konuştu: “UND-Deniz ile giden araçlar ise karayolu kaza riskini, çok sayıda ülkede karşılaşılan eziyetleri ve yüksek maliyetleri asgariye indirdi. Karayoluna kıyasla Deniz yoluyla İngiltere, İspanya ve Fransa’ya gitmenin düşük maliyetlerini gösterdi. UND-Deniz Taşımacılık, Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin bir kuruluşu ğu için, nakliyecilere en uygun rekabet imkânını yaratacak bir fiyat politikası ile faaliyet göstermeyi ilke edindi.”