Deniz
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:28   Güncelleme : 13-11-2014 17:28

Ro-Ro’da rekabet, yeni bir hat

UND Deniz’in, Tekirdağ Akport Limanı’ndan Fransa’nın Toulon Limanı’na karşılıklı Ro-Ro seferi düzenlemesinin ardından KKR’nin sahip olduğu UN Ro-Ro şirketi, yıkıcı fiyat politikası izlemeye başladı.

Ro-Ro’da rekabet, yeni bir hat

UND Deniz’in, Tekirdağ Akport Limanı’ndan Fransa’nın Toulon Limanı’na karşılıklı Ro-Ro seferi düzenlemesinin ardından KKR’nin sahip ğu UN Ro-Ro şirketi, yıkıcı fiyat politikası izlemeye başladı. Bu rekabet karşısında Türk nakliyecisinin şirketi UND Deniz ise; Tekirdağ Akport Limanı’ndan Trieste’ye bir gemi ile sefer başlattı.

Deniz’de yaşanan rekabeti; UND Deniz Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Dinçşahin, şirket CEO’su Ahmet Özşahin ile birlikte UND İcra Kurulu Başkanı Mine Kaya ve UND Başkan Yardımcısı Hakan Keleş’in katıldığı basın toplantısında kamuoyu ile paylaştı.

Tekelci fon şirketi UND Deniz’i, denizde boğmaya çalışıyor!” diyen Tamer Dinçşahin, Türkiye’den İtalya’ya yapılan Ro-Ro taşımalarının % 80’ini gerçekleştiren KKR’nin sahip ğu Ro-Ro şirketinin sektörün şirketini “Pazar” dışına itmek için yıkıcı fiyat politikası uyguladığını dile getirdi.

Dinçşahin, “UND Deniz sektöre girmeden önce, bu alanda tek olmasının getirdiği avantajı kullanarak yüksek fiyatlarla faaliyetini sürdüren KKR’nin sahip ğu Ro-Ro şirketi, 3 Nisan tarihinden sonra 1100 mil olan İtalya’ya 1925 Euro, 1300 mil olan Fransaya’ya da 1294 Euro’ya taşıma gerçekleştirmeye başlamıştır. Fransa 200 mil daha uzak olmasına rağmen aradaki fark 631 Euro’dur. Adı geçen Fon şirketinin sadece yıkıcı fiyat uygulaması ile kalmayıp, özellikle yapılan taşımalarda müşterileri arasında da farklı farklı fiyat uyguladığı yönünde duyumlar alınmaktadır. Bu durum da yine Rekabetin Korunması hakkındaki Kanunun ihlali anlamına gelmektedir. Elbette ki bu eylemler ile ilgili Rekabet Kurumu nezdinde gerekli mücadelemizi de vereceğiz” .

UND DENİZ’İN İKİNCİ HATTI TRIESTE

KKR’nin UND Deniz’i ciddi bir rakip olarak gördüğünün altını çizen Dinçşahin, “Adı geçen Ro-Ro şirketi daha önceden Toulon Limanı’nın atıl bir hat ğunu dile getiriyordu. Bizim bu hattı açmamız ile birlikte onlarda bu hatta bir gemi koymayı planlıyorlar. UND Deniz Türk nakliyecisinin şirketidir ve nakliyecilerimizin uluslararası pazarda rekabet edebilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. 24 Temmuz tarihi itibariyle Tekirdağ Akport Limanı’ndan Trieste’ye bir gemi ile sefer başlatıyoruz. Yolumuzdan dönmüyoruz, UND Deniz bundan sonra artık Trieste’de. Yakın bir da da her iki hattımızda 3 gemi ile hizmetlerimize devam edeceğiz” diye konuştu.

“NAKLİYECİLERİMİZDEN 2 ARAÇ İSTİYORUM!!!”

Türk nakliyecisinin şirketlerine sahip çıkmasını isteyen Tamer Dinçşahin, “Destek vermek zorundalar. Kendileri de ileride rekabetçiliğini gösterecektir. Nakliyecilerimiz desteği arttırarak verirlerse, hiçbir sorun yok. Onlarında önü açık, bizim de önümüz açık. Başarılı olacağımıza da yüzde yüz inanıyoruz. Çünkü sektöre güveniyoruz. Sektörümüz, bu hakim durumunu kötüye kullanan Fon şirketine gerekli dersi verecektir. Bunun için Batı’ya yapılan taşımalarında 10 araçtan 2 tanesini UND Deniz’e yönlendirmeli ve Fon şirketine Fransa hattındaki bu fiyatları niye yaptığını açıkça sormalıdır” şeklinde konuştu.
TEKİRDAĞ-TRIESTE