Deniz
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:31   Güncelleme : 13-11-2014 17:31

İDO ‘Blok Satış’ yöntemiyle özelleştirilecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, özelleştirme çalışmaları devam eden İstanbul Deniz Otobüsleri A.

İDO ‘Blok Satış’ yöntemiyle özelleştirilecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, özelleştirme çalışmaları devam eden İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş.’nin (İDO) “Blok Satış” yöntemiyle satılmasını karara bağladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantılarının 4. birleşiminde, özelleştirme çalışmaları devam eden İDO’nun satışıyla ilgili yöntem ele alındı. Saraçhane Belediye Sarayı’ndaki Meclis Salonu’nda Meclis 2. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ’ın yönetiminde gerçekleştirilen birleşimde, şirketin “Blok Satış” şeklinde özelleştirilmesi onaylandı.

DEĞERİNDE ÖZELLEŞTİRMEK İSTİYORUZ

Toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Gurup Başkan Vekili Ergün Turan, yapılan oylamada satışların yönteminin karara bağlanacağını, ihale gerçekleştirildikten sonra satış rakamının onaylanmak üzere yeniden Belediye Meclisi’nin gündemine geleceğini söyledi.

“İDO, milletin malı ve değeri. Bir kuruş daha fazlasına satılması için blok satış yöntemine evet diyoruz, bunun için uğraşıyoruz. Uluslararası konjonktür blok satışının daha karlı olacağını göstermektedir” diyen Ergün Turan, Meclis’in aldığı kararlar konusunda daha önce ğu gibi yargı yolunun açık ğunun da altını çizdi.

DENİZ ULAŞIMINDAN AYNI KALİTE

Demokraside meclisten daha yüksek temsil bulunmadığına ve milli iradenin temsil yoluyla gerçekleştirildiğine işaret eden Turan, şöyle konuştu; “İDO biliyorsunuz iki ayrı şirkete bölündü ve Şehir Hatları vapurları belediyemizde kaldı. Yeni kurulan İstanbul Şehir Hatları AŞ şirketimiz 34 vapuruyla deniz ulaşımında tek otorite konumunda bulunuyor. Üstelik bütün gemilerimiz ve iskelelerimiz yenilendi. İstanbullular deniz ulaşımı hizmetinden eskiden ğu gibi aynı kaliteyle yararlanmaya devam edecek.”