Deniz
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:34   Güncelleme : 13-11-2014 17:34

Mubariz İbrahimov denize indi

Yalova’daki Beşiktaş Tersanesi’nde 4 ayda yapımı tamamlanan petrol tankeri, düzenlenen törenle denize indirildi.

Mubariz İbrahimov denize indi

Yalova’daki Beşiktaş Tersanesi’nde 4 ayda yapımı lanan petrol tankeri, düzenlenen törenle denize indirildi. Palmali Denizcilik Grubu’nun sipariş ettiği 10 petrol tankerinden ilki olan gemiye, Azerbaycan Milli Kahramanı Mubariz İbrahimov’un adı verildi.

Mubariz Mansimov’un sahibi ğu Palmali Denizcilik Grubu’nun Beşiktaş Tersanesi’ne sipariş ettiği 10 petrol tankerlerinin ilki, 7 bin dwt’luk Mubariz İbrahimov törenle denize indirildi.

2010 Haziran ayında Ermeniler tarafından öldürülen ‘Azerbaycan Şehidi’ Mubariz İbrahimov’un adının verildiği geminin denize indirilmesi törenine Beşiktaş Denizcilik Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kalkavan, Palmali Denizcilik Grubu Başkanı Mubariz Mansimov, Azerbaycan’ın İstanbul Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu, Azeri Şehidi Mubariz İbrahimov’un annesi Şamama İbrahimov, babası Ağakerim İbrahimov ve kardeşleri Behruz ile Marif İbrahimov katıldı.

Azerbaycan Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu, İbrahimov’un Türk Milleti’ne has çok önemli kahramanlık gösterdiğini ailesinin de yaşadıkları acıya rağmen ‘Vatan sağ olsun’ diyerek örnek klarını söyledi. İbrahimov’un şehit ğunu, ancak dünyaya da bir mesaj verdiğini belirten Sultanoğlu, “Bu vatan asla basılmaz. O bildirdi ki Azerbaycan halkı basılmaz. Azerbaycan’da Mubariz gibi binlerce, onbinlerce gencimiz bugün de topraklarımızı azat etme kararındadır. Biz ne kadar hümanist halk olsak da savaş istemesek de barış yolu ile bütün hudut korumalarına uygun olarak Azerbaycan topraklarını sonsuza kadar koruyacağız” .

Konuşmaların ardından Mubariz İbrahimov’un annesi Şamama ile babası Ağakerim İbrahimov oğullarının adının verildiği gemiyi kurdeleyi alkışlar arasında keserek, denize indirdi. Bu sırada İbrahimov ailesi gözyaşlarını tutamadı.

Beşiktaş Tersanesi tarafından yaptırılan ve 16 milyon dolara mal olan Mubariz İbrahimov petrol tankerinin 7 bin dwt’luk. Boyu 139 metre 95 santimetre olan geminin eni ise 16 metre 60 santimetre. Yaklaşık 4 ayda bitirilen gemi Palmali Denizcilik Şirketler Grubu’nun Beşiktaş Tersanesi’ne sipariş ettiği 10 gemiden ilki olma özelliğini taşıyor.