Deniz
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:36   Güncelleme : 13-11-2014 17:36

Denizde internet keyfi

İstanbul Deniz Otobüsleri A.

Denizde internet keyfi

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO) ile Türk Telekom ve TTNET’in hayata geçirdiği “Onsealine” projesi, yolculara feribot ve iskelelerde kablosuz internet keyfini yaşatacak. “Akılmatik” isimli kiosklardan doğalgaz, su ve elektrik faturaları ödenebilecek ve internet bankacılığı işlemlerini yapabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Şirketlerinden İDO ile Türk Telekom ve TTNET’in birlikte hayata geçirdiği ve yolcuların İDO feribotlarında kablosuz internet keyfini yaşayabilmelerine olanak sağlayan ‘Onsealine’ projesi, Yenikapı’da Adnan Menderes Feribotu’nda düzenlenen törenle tanıtıldı.

Törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra, İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, Türk Telekom CEO’su Gökhan Bozkurt ve TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz katıldı.

Başlatılan proje kapsamında dünyada bir ilk olan uygulamayla 33 İDO iskelesine ve hızlı feribotlarına kurulan TTNET WiFi altyapısı ile denizin ortasında TTNET WiFi ile kablosuz internet kullanma imkânı sunuluyor. Feribot ve iskelelere yerleştirilecek olan “Akılmatik” isimli kiosklardan doğalgaz, su ve elektrik faturalarını ödenebilecek, internet bankacılığı işlemleri yapılabilecek. İlk etapta 8 hızlı feribot ve İDO terminallerine kurulacak olan “Akılmatik”ler, ilerleyen larda İstanbul’ un önemli merkezlerine yerleştirilecek.

DENİZDE VE HAVADA İNTERNET OTOYOLU

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İDO’nun yılda 85 noktada 100 milyon yolcuya hizmet verdiğini ve sektöründe hep ilklerle anıldığını söyledi. Yıldırım, “OnSealine projesi ile İDO bir ilke daha imza atıyor. Denizde kurulan kablosuz ağ otoyolu ile İstanbullular, feribot ile yaptıkları seyahatlerde internet bağlantılarını kesmeyecek. Karayollarında duble yollara eş olarak havada da internet otoyolunu kurduk. İster fatura ödeyin, ister film indirin. Bütün bunarı vatandaşın hayatını kolaylaştırmak için yapıyoruz” .

Onsealine projesiyle vatandaşların feribottan haberlere girebileceğini, para çekebileceğini, film indirebileceğini anlatan Yıldırım, “Yani işyerine, eve bağlı kalmadan seyahat halindeyken de bütün iş ve işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bunlar vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak ve hayat kalitesini artırmak için yapılıyor. Bunu yaparsanız, engelli vatandaşların önündeki engelleri kaldırırsanız, onların derdini dert edinirseniz, İstanbullunun ihtiyaçlarını görmeyi en öncelikli işiniz olarak görürseniz, o da insanlar size güvenir ve destekler. Yani bu milleti omzunuza alıp taşıyacaksınız ki, o büyük gün geldiğinde millet de sizi omzuna alsın taşısın, yoksa beklemeyin” diye konuştu.

DÜNYA İLE BAĞLANTI DENİZDE

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da globalleşmenin dünya insanını farklı boyutlara taşıdığını belirterek, günümüzde artık şehirlerin yarıştığını, İstanbul’un da bu yarışa hızlı bir şekilde katıldığını söyledi. New York temasları sırasında da İstanbul’un farkını ve gelişmesinin ne kadar takdirle izlenildiğini gururla dinlediğini anlatan Başkan Kadir Topbaş, kentte yaşayan insanların mutluluğu ve sorunlarının çözülmesi için çalıştıklarını kaydetti. Feribotla açıldıkça cep telefonlarının kapatılması yönünde anons geçildiğini hatırlatan Başkan Topbaş, “Onsealine projesiyle artık dünya ile bağlantı denizde de kesilmeyecek. Taksilerde de benzer bir uygulamayı hayata geçirmek için çalışıyoruz. Bilişim çağında teknolojinin en iyi şekilde kullanılması gerekiyor” .

HAYATA KOLAYLAŞTIRAN PROJELER

İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy ise, dünya liderliğini yalnızca yolcu ve araç taşımacılığı ile yapmadıklarını, müşterilerinin hayatını kolaştıran projelere de imza attıklarını söyledi. Onsealine projesinin, dünyada bir ilk olacağını, benzer projelerin dünyanın birçok gemicilik şirketinde kullanılacağını anlatan Paksoy, “Yolcuların beklentileri vardı. Denizde giderken karayla bağlantılarının kesilmesini istemezlerdi. Projeyle denizde her türlü güncel ihtiyaçlarını, aktivitelerini yapma imkânına kavuşacaklar” açıklamasını yaptı.

PROJE YOLCULARA NELER SUNACAK?

Akılmatikler üzerinden;
• İDO bilet ve Sea& Miles Bonus işlemleri yapılabilecek.
• Türk Telekom ve grup şirketlerinin fatura ödeme, hizmet’paket’servis satın alma gibi işlemleri gerçekleştirilebilecek.
• İnternet bankacılığı işlemleri yapılabilecek.
• İGDAŞ, İSKİ, BEDAŞ v.b. kurumların faturaları ödenebilecek.

TTNET WiFi hizmeti kapsamında;
• TTNET ADSL aboneleri hediye TTNET WiFi dakikalarını yol boyunca denizin ortasında kullanılacak.
• TTNET ADSL abonesi olmayanlar da yolculuk esnasında kiosklardan veya TTNET WiFi karşılama sayfasından kredi kartlarıyla dakika satın alıp kullanılabilecek.
• Verilen WiFi hizmeti ile TTNET ADSL aboneleri, TTNET’in Tivibu, TTNET Müzik, TTNET Oyun vb. ürünlerini yolculukları boyunca kullanabilecek.