Kara
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:52   Güncelleme : 13-11-2014 17:52

HGS artık Albaraka şubelerinde

HGS ürün satışlarının Albaraka şubelerinden yapılması konusunda Albaraka Türk Katılım Bankası ve PTT arasında protokol imzalandı.

HGS artık Albaraka şubelerinde

HGS ürün satışlarının Albaraka şubelerinden yapılması konusunda Albaraka Türk Katılım Bankası ve PTT arasında protokol imzalandı. Yapılan anlaşma ile Albaraka şubelerinde HGS ürünlerinin satışı yapılabilecek.

Otoyollar ve İstanbul boğaz köprülerindeki ücret ödeme gişelerinde kullanılan KGS, 1 Ocak'tan itibaren yerini gişelerde durmadan geçişi sağlayan HGS'ye bırakacak. Türkiye’de katılım bankacılığının öncüsü Albaraka, KGS’den HGS’ye geçiş yapmak isteyenler için 137 şubesiyle hizmet verecek.

HGS’ye geçişte satışa başlayacak olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını dile getiren Albaraka Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, “Müşterilerimizin ihtiyaçlarına olabildiğince cevap vermek istiyoruz. Türkiye genelinde 137 şubemizle HGS’ye geçiş yapacak müşterilerimize bu hizmeti sunacağız. Müşterilerimiz bakiyeleri azaldığında hesaplarından yükleme yapabilecek ya da hesaplarına veya kredi kartlarına otomatik ödeme talimatı verebilecek ve en önemlisi bakiyesi azalan ürünler için müşterilerimize SMS ile bilgilendirme yapacağız” .

Ücretli geçiş yapılan otoyol ve köprülerde kuyrukların önlenmesi, vatandaşların hizmeti en kısa sürede ve ucuz şekilde alabilmesini sağlamak amacıyla OGS ve KGS’ye alternatif olarak çıkarılan HGS, cama içerden yapıştırılan etiket ve kart tipi olmak üzere iki tip etiket kullanılacak.

Etiketler, pilsiz, çalışma enerjisini radyo frekanslı okuyucudan geçerken alan, üzerine geçiş bilgisi yazılabilen, silinebilen, silikon korumalı, çıkarılmak istendiğinde kendi kendisini yok eden, yüksek güvenlik seviyesinde olacak ve klonlanamayacak. HGS gişelerinden ilk etiket veya kart alımlarında hesaba en az yatırılması gereken ücretler 1’inci sınıf araçlar için 30 lira, 2’nci sınıf araçlar için 37 lira, 3’üncü sınıf araçlar için 53 lira, 4’üncü sınıf araçlar için 67.50 lira, 5’inci sınıf araçlar için de 81.50 lira olarak belirlendi.

Kart bakiyesinin geçiş ücretini karşılamadığı durumlarda HGS abonelerine, geçişten sonra 7 gün içerisinde hesaplarına para yatırmaları durumunda cezai işlem uygulanmayacak. Ayrıca HGS abonesi olmadığı halde HGS gişelerinden geçiş yapan sürücüler de 7 gün içerisinde abone kları takdirde herhangi bir ceza verilmeyecek.