Güncel Haber
Giriş Tarihi : 24-11-2015 18:19   Güncelleme : 24-11-2015 18:19

Yıldırım tekrar iş başında

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı Bakanlar Kurulu listesini 24 Kasım da açıkladı. Yeni kabinede 11 yılüst üste Ulaştırma Bakanı olarak görev yapan Binali Yıldırım, 64’üncü Hükümette de kabinede aynı görevde yerini aldı.

Yıldırım tekrar iş başında

1 Kasım seçimlerinin “tam bir demokratik olgunlukla geçtiğini” ifade eden Başbakan Davutoğlu, “Her şeyden önce bir kez daha bu seçimlerin ülkemize, milletimize ve bütün siyasi partilere hayırlı olmasını diliyorum” .

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Önümüzdeki 4 yıl içinde milletimize söz verdiğimiz her konuda gerekli her adımı atacağız, yapısal reformlar gerçekleştireceğiz, inşallah anayasa, sivil bir anayasa için çalışmalar yürüteceğiz, yapısal reformları ve ayrıca milletimize vaat ettiğimiz bütün hususları gerçekleştireceğiz. Ben bir kez daha şimdiden, 64. Hükümet'in Başbakanı olarak milletimizin huzurunda verdiğimiz her sözü yerine getireceğimize dair teminatımı ifade etmek isterim. Bu Bakanlar Kurulu listemiz dışında da AK Parti Grubu'ndan en az bunun kadar nitelikli üç-dört kabine çıkarabilirdik. Bunu şunun için zikrediyorum ki bu Bakanlar Kurulu listemiz AK Parti'de, partimizde, parti grubumuzda bugünkü şartlar itibariyle tabii ki bölgesel temsil, illerin temsili, birçok hususu da göz önüne alarak gerçekleştirdiğimiz bir listedir. Tecrübe aktarma anlamında tecrübeli bakanlarımız, yeni görev üstlenecek bakanlarımızla birlikte bir harman oluşturmaya gayret ettik. Türkiye'yi bütünüyle yansıttı. Bölgesel anlamda, tecrübe birikimi ve yeni isimler anlamında kuvvetli, iyi bir harman oluştuğu kanaatindeyim” diye konuştu.

 

İŞTE YENİ BAKANLAR KURULU

Başbakan: Ahmet Davutoğlu

 

Başbakan Yardımcıları:

Numan Kurtulmuş,

Mehmet Şimşek,

Yalçın Akdoğan,

Tuğrul Türkeş,

Lütfi Elvan.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Binali Yıldırım

Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Sema Ramazanoğlu

Avrupa Birliği Bakanı: Volkan Bozkır

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Fikri Işık

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Süleyman Soylu

Çevre ve Şehircilik Bakanı: Fatma Güldemet Sarı

Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu

Ekonomi Bakanı: Mustafa Elitaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat Albayrak

Gençlik ve Spor Bakanı: Akif Çağatay Kılıç

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Faruk Çelik

Gümrük ve Ticaret Bakanı: Bülent Tüfenkci

İçişleri Bakanı: Efkan Ala

Kalkınma Bakanı: Cevdet Yılmaz

Kültür ve Turizm Bakanı: Mahir Ünal

Maliye Bakanı: Naci Ağbal

Milli Eğitim Bakanı: Nabi Avcı

Milli Savunma Bakanı: İsmet Yılmaz

Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu

Sağlık Bakanı: Mehmet Müezzinoğlu

 

BİNALİ YILDIRIM KİMDİR?

 

Binali Yıldırım, 20 Aralık 1955 tarihinde Erzıncan Refahiye’de dünyaya geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşave Deniz Bilimleri Fakültesi’nden mezun ve aynı bölümde yüksek lisans yaptı. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nde asistan ve araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1978 – 1993 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesi’nde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı.

 

1990 – 1991 yılları arasında İsveç’te bulunan Uluslararası Denizcilik Örgütü’ne (IMO)ait Dünya Denizcilik Üniversitesinde (WMU) Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi aldı. Bu eğitim sırasında toplam 6 ay İskandinavya ülkeleri ve Avrupa’da çeşitli ülke limanlarında Denizcilik İdaresi Uzmanları ile birlikte kontrollerde bulundu. 1994 – 2000 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri’nde (İDO) Genel Müdürlük görevi yaptı. Bu görevi sırasında İstanbul’da toplu taşımacılığın deniz kaydırılması yönünde önemli projelere imza attı. Başta İstanbul – Yalova ve Bandırma hatlarının açılarak, Adnan Menderes ve Turgut Özal hızlı feribotlarının sefere konulması olmak üzere İstanbul’a kazandırılan toplam 29 iskele/terminal,22 deniz otobüsü ve 4 feribotla İDO’yu alanında dünyanın en büyük şirketleri arasına soktu.

 

3 Kasım 2002 genel seçiminde AK Parti İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya girerek, 58. ve 59. AK Parti hükümetlerinde Ulaştırma Bakanı olarak görev aldı. 22 Temmuz 2007 genel seçiminde AK Parti Erzincan milletvekili seçildi ve 60. AK Parti hükümetinde Ulaştırma Bakanı olarak kabinedeki görevine devam etti. 12 Haziran 2011 genel seçiminde AK Parti İzmir milletvekili seçildi ve 61. AK Parti hükümetinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak kabinedeki görevine devam etti. 11 yılüst üste görev olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en uzun süreli görev yapan Ulaştırma Bakanı . Evli ve 3 çocuk babası olan Binali Yıldırım, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.