Güncel Haber
Giriş Tarihi : 06-06-2017 10:00   Güncelleme : 06-06-2017 10:00

İdealim ve Hedefim: Hep Yenilik!

Ben ve benim gibi genç girişimcilerin en büyük hayali yerli bir aracın üretilmesidir. Güzel ülkemin her karış toprağında bu imkanlar varken, neden olmasın ki? Tek isteğim ve çalışmalarım elektrikli araçların daha yaygın bir şekilde kullanılması ve üretilmesi üzerine olacaktır.

İdealim ve Hedefim: Hep Yenilik!

Neden elektrik günümüzde bu kadar revaçta? Tüketilmesi mi çok kolay yoksa uyarlanıla bilirliği mi çok kolay? Bence her ikisini de gösterebiliriz. Nereden bakarsak, bakalım günümüzde her alette veya her gereksinimimizde elektriğe bağımlı durumdayız. Otomobil ise şuan her kapının önünde en az bir arabanın olması ve insanlarımızın artık ekmeğe bile araba ile gitmesi haline geldi.

Peki neden otomobiller üzerinde kullanılmasın? Elektriğin otomobiller üzerinde kullanılması otomotiv sektöründe yeni bir çağı başlatmış durumdadır. Hem ekonomik olmasından dolayı hem de dizayn açısından içten yanmalı motorlara göre daha elverişlidir. Benzin ve dizel yakıtlı araçların doğaya verdiği zararı da göz önüne alırsak bundan sonra elektromobil araçları daha sık göreceğimize eminim.

Şuan Türkiye’nin elektromobillere yaptığı yatırımlar gerçekten gözler önünde. En belirgin örneği ise Adana ilimizde üretilmeye başlanan elektrikli otobüslerdir. Yapılan bu girişim benim gibi genç mühendisleri heyecanlandırıp umutlandırdı. Eğer yeterli destek ve imkân sağlanır ise neden otomobilimizi de kendimiz üretmeyelim?

Katıldığım bir elektrikli araçlar zirvesinde Toyota’nın bir mühendisi elektrikli araçlar İstanbul’dan Konya’ya olan yolculuğunun da en büyük sıkıntının bataryanın şarj noktalarının az olmasından yakınmıştı. Tabi ki de bu eksiklerin giderilmesi önemli fakat en önemlisi insanlarımızın bilinçlendirilmesinden geçiyor.

Ben Karabük Üniversitesi'nde Otomotiv Mühendisliği öğrencisiyim. En basitinden kendi tasarladığımız ve şuan üretiminde bulunduğumuz elektromobil aracımız var. Demek istediğim bizler yeteri kadar destek ve motivasyon sonucunda her şeyi başarabilecek bir toplumuz. Yeter ki bu tarz projelerin desteklensin.

Ufaktan değinmek gerekirse günümüzde yakıt fiyatlarının müthiş derece artması ve yaşanan savaş ortamlarının artması belki yatırımları kötü etkilese de bizlerin geri adım atmadan korkmadan yeni teknolojiler ve yeni girişimlerde bulunmak zorundayız. Ben genç bir mühendis olarak söylemlerimde ülkemin refahı ve gelişimi için çalışmayı ülkem adına borç bilirim.

Kubilay Kayatürk
E-Mail: