Dernekler
Giriş Tarihi : 18-09-2017 21:11   Güncelleme : 18-09-2017 21:11

Nuhoğlu, Mercedes ve diğerlerine dava açacak

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu; Mercedes-Benz, Iveco, DAF, Volvo ve Renault Trucks'a tekel oluşturarak yasaları ihlal ettiği gerekçesiyle ceza kesti. Aralarında anlaşarak fiyat belirleyip kartel oluşturan 5 üretici, 14 yıl boyunca Türkiye'de 300 bin çekici satışı yaptı. UND Başkanı Nuhoğlu, "Dernek olarak kartel oluşturan 5 kamyon üreticisine tazminat davası açacağız" dedi.

Nuhoğlu, Mercedes ve diğerlerine dava açacak

ARAÇ BAŞI 5 BİN STERLİN

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Çetin Nuhoğlu, kendi aralarında fiyat belirleyerek kartelleşen Mercedes-Benz, Iveco, DAF, Volvo ve Renault Trucks'ın ipliğini pazara MAN'ın çıkarttığını ifade etti. Avrupa Birliği Komisyonu'nun da kartel oluşturan 5 kamyon üreticisine ceza kestiğini hatırlatan Nuhoğlu, bu sayede Türk nakliyecisine de tazminat hakkı doğduğunu söyledi. 14 yıl boyunca Avupalı kamyon üreticileri tarafından Türk nakliyecisinin alın terinin haksızca alındığının altını çizen Çetin Nuhoğlu, "Dernek olarak biz buna asla duyarsız kalamayız. Kartelleşen bu üreticiler, ülkemizde 14 yıl boyunca 300 bin adet araç satışı yaptılar. Her bir araç başına 5 bin sterlin tazminat bekliyoruz. Bunun için gerekli çalışmaları dernek olarak yapıyoruz. Şuana kadar 3 bin araç için müracaat var. Müracaatları ivedi bir şekilde alıp, kartel oluşturan 5 üreticiye tazminat davamızı açacağız" ifadesini kullandı.

TAZMİNAT DAVASI İNGİLTERE'DE

Türkiye ağır ticari araç pazarına kartel oluşturan Mercedes-Benz, Iveco, DAF, Volvo ve Renault Trucks olmak üzere bu 5 firmanın hakim ğunu hatırlatan UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, açılacak dava sürecinin de doğru yönetilmesi için işinin ehli kişilerden oluşan komisyonun konuyu büyük bir titizlikle takip ettiğini kaydetti. Nakliye firma yetkililerinin ivedilikle derneğe bildirimde bulunarak yetki vermelerini isteyen Başkan Nuhoğlu, şöyle devam etti: "Talepleri toplayıp, tazminat davamızı İngiltere'de açacağız. Bunun için firmalarımız acilen bilgi formunu drarak dönüş yapmalı. Üyemiz olmayanlar da bu konuda bize yetki vererek UND aracılığı ile dava açabilecek. Bu konuda da konusunda uzman arkadaşlarım çalışıyor. Amacımız Türk nakliyecinin hakkını ve emeğini korumak. Bu konuda da dernek olarak ne yapılması gerekiyorsa, yasalar çerçevesinde hepsini yapacağız. Tazminat davamızı açıp, üyelerimizin hakkı olan bedeli alacağız."