Lojistik
Giriş Tarihi : 13-05-2019 17:37   Güncelleme : 13-07-2019 00:36

KOBİ'ler için e-ticarette Çin formülü

Dünyanın en ücra köşesine bile internetten satış imkanı sunan Alibaba.com'un Türkiye Ülke Müdürü Cüneyt Erpolat, e-ticaretin geleceğine dikkat çekerek Türkiye’nin bu büyüyen pazardaki yerini vurgu yaptı.

KOBİ'ler için e-ticarette Çin formülü

Gelişmiş zengin ülkelerde e-ticaret, toplam ticaretin yüzde 11’ini aştı. Gelişmekte olan ülkelerde ise e-ticaret ortalaması yüzde 5.5-6 oranında. Arada yüzde 6 civarında bir eşik var. Bu eşik aşıldığında büyüme çok hızlanıyor.

Çin, e-ticareti bir devlet politikası haline getirerek insanları girişimciliğe yönlendirildi. Yeni platformlar kuruldu. İnternetin yaygınlaşması ile birlikte, en uzaktaki Çin köylüsü bile dünyaya satış yapmaya başladı. Böylece Çin, e-ticarette 1 trilyon doları geçen ilk ülke. Bugün Çin’de toplam ticaretin yüzde 22’si e-ticaret üzerinden gerçekleşiyor.

Alibaba Türkiye Ülke Müdürü Cüneyt Erpolat, Türkiye’nin de son yıllardır yarattığı ticaret trafiği ile sürekli olarak ilk 5 ülke içinde yer aldığını vurguladı. Erpolat, “Türkiye, grup olarak çok inandığımız, geleceğe güvenli bakan ülkelerden biri. Ne kadar çok KOBİ dijital çağın yeni ekonomik düzenine kendini adapte ederse, Türkiye için o kadar değer, o kadar kaynak yaratmış olacağız” diye konuştu.