Dernekler
Giriş Tarihi : 30-05-2019 13:53   Güncelleme : 12-07-2019 23:38

Türkiye'nin lokomotifi lojistik

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) geleneksel İstanbul iftar yemeği Crown Plaza Hotel’de gerçekleştirildi. Sektörün Türkiye ekonomisindeki gücüne değinen UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, " Biz bir hizmet ihracatçısı olarak, hiçbir şey ithal etmeden bileğimizin gücüyle ülkemize döviz getiriyoruz" dedi.

Türkiye'nin lokomotifi lojistik

UND Çetin Nuhoğlu'nun ev sahipliğini yaptığı iftar programında yönetim kurulu üyeleri de tam kadro hazır bulundu. Ford Trucks’ın ana sponsorluğunda gerçekleşen iftara, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, TOBB UND Lojistik Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halim Mete, TOFED Başkanı Birol Özcan, İYODER 2. Başkanı Hüseyin Karabulut, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır ile UND üyeleri katıldı.

BİRLİKTELİK SAĞLANDI

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, sektör temsilcilerine seslenerek “Yıllardır bu sektörün geleceğini birlikte tasarladık. Hepsinden ötesi bugün, her şeye rağmen hala birbirine bağlı, hala birbiriyle yakın ilişki içerisinde olan, bundan sonra da atacağı her adımda sırtını dayayacağı bir UND çatısı olan bir ortam var ve bunu siz sağladınız Son 5-6 yılda, ülkemizde yaşanan olağan üstü durumlar nedeniyle önceliği ekonomi olmayan bir dönem yaşandığını aktaran Nuhoğlu, önümüzdeki 4 yılda sadece ekonomiye odaklanılacak bir dönemin başladığı söyledi.

42 YILDIR GURUR DUYUYORUM

“Bir çok sorunumuz, bir çok derdimiz ve yapacak çok işimiz” var diyen Nuhoğlu, sektör olarak rekabette geri kalmak istemediklerini söyledi. Lojistiğin salt bir sektör olmadığını ülke performansını etkileyen ve belirleyen bir sektör ğunun altını çizen Nuhoğlu, “Kamunun her kesiminde, kalkınma planı dahil, Cumhurbaşkanlığı dahil en önemli konu budur. Çünkü biz sadece bir mal ihracatını konuşmuyoruz. Biz bir hizmet ihracatçısı olarak, hiçbir şey ithal etmeden bileğimizin gücüyle ülkemize döviz getiriyoruz. Getirdiğimiz döviz de 18 milyar dolardır. Turizm’den sonra Türkiye’ye en fazla döviz getiren sektörüz. Ve bunlar, bu sektörün 2023 yılında 50 milyar dolar döviz getirisi sağlamak için geliştirilen bir stratejinin sonucunda geliyor. Onun için bu sektörde 42 yıldır varım ve 42 yıldır gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

KÜRESELLEŞMEDEN VAZGEÇİLEMEZ

Vize ve sınır kapılarda yaşanan sorunların temelinde ticari korumacılığınunu söyleyen Nuhoğlu, “Son 50 yılda ilk defa ülkelerin büyümesi küresel ticaretin büyümesinin altında kaldı. Herkes kendi içine kapandı, herkes kendini korumaya başladı. Bu doğru bir yöntem değildir. Bunda tüm vatandaşlar tüm dünya insanları çok şey kaybeder. Küreselleşme ve eşit şartlar altında rekabet insanlığın geleceğinin umududur” şeklinde konuştu. “Bugün aramızda Ford Trucks var ve yüzde 90 yerlilik oranıyla üretiliyor. Bunu Türk mühendisleri yaptı ve Avrupa’da yılın kamyonu seçildi. Bugün bu ürün bütün dünyada dolaşıyor. Ford Trucks’ın bu seviyeye gelmesi bizi gururlandırıyor. Bir arkadaşımın i gibi evet bu sefer diyerek yerli üretimin önemine işaret eden Nuhoğlu, aynı şekilde THY’nin milli marka olarak yakaladığı başarıya vurgu yaptı.