Otomotiv
Giriş Tarihi : 26-02-2020 18:01   Güncelleme : 26-02-2020 18:01

Alfa Romeo 110 yaşında!

Alfa Romeo, tarihe damgasını vuran otomobiller ve sportif başarılarla dolu 110 yılı geride bıraktı. 1910 yılından günümüze her dönemin öncü teknolojilerine sahip otomobillerini üreten Alfa Romeo, yıldönümü kutlamaları çerçevesinde farklı etkinliklere de imza atmaya hazırlanıyor.

Alfa Romeo 110 yaşında!

Alfa Romeo’nun yeni yaşına özel olarak Alfa Romeo Style Center’ın hazırladığı logo ise markanın güçlü yanlarını, teknolojisini, sürüş keyfini ve estetikliğini yansıtıyor. Yıl boyunca gerçekleşmesi planlanan etkinliklerde ön planda olacak ve otomobilleri de süsleyecek olan logodaki 110 rakamı ve desenler, Alfa Romeo’nun geçmişten geleceğe uzanan çizgisini hissettiriyor. 

Otomobil festivalleri

Markanın 110'uncu yaş günü kutlamaları çerçevesinde düzenlenecek etkinliklerin  ilki, 13-16 Mayıs tarihleri arasında Brescia-Roma-Brescia pistindeki  “Red Arrow” gösterileriyle başlayacak. 24 Haziran tarihinde ise “La Macchina del tempo – Museo Storico Alfa Romeo” (Zaman Makinası – Alfa Romeo Tarihi Müzesi) görkemli bir kutlamaya ev sahipliği yapacak. İçerisinde yer alan kitapçı, belge merkezi, test sürüş alanı, showroom ve test parkuru ile gerçek bir ‘marka merkezi’ olan müzenin davetlileri ise Alfa tutkunlarının oluşturduğu kulüpler ve fanlar olacak. Markanın tarihinde büyük rol oynayan Arese’de yer alan müzedeki kutlamada Alfa Romeo’nun yeni yaşına özel 110 mum üflenecek. 9-12 Temmuz tarihleri arasında ise Goodwood Hız Festivali Tırmanma Yarışları etkinliğinde bir kutlama daha gerçekleşecek.

KİLOMETRE TAŞLARI

1910 yılında İtalya’nın Milano şehrinde Anonima Lombarda Fabbrica Automobili (ALFA-Lombarda Anonim Otomobil Fabrikası) adıyla kurulan Alfa Romeo, aynı sene ilk modeli olan ve 100 km/s'nin üstünde hızlara çıkabilen 24 HP’yi üretim bandından indirdi. 1913 yılında ise aynı model baz alınarak 147 km/s hıza erişebilen yarış otomobili üretildi. 1915 yılında otomobil fabrikasını mühendis Nicola Romeo’nun satın alması ve 1920 yılında Torpedo 20-30 HP modellerinin üretimiyle, ilk Alfa Romeo logosunu taşıyan modeller de çıkmış oldu. 2010 yılında pazara sunulan kompakt sınıf model Giulietta ise  Alfa Romeo’nun farklı segmentlerdeki başarılı modelleri olarak otomobil dünyasında iz bıraktılar.