Otomotiv
Giriş Tarihi : 06-03-2020 13:42   Güncelleme : 06-03-2020 13:42

Otokar 5 aracını sergiledi

Türkiye otobüs üreticilerinden Otokar, 5-7 Mart 2020 tarihleri arasında düzenlenen fuara katıldı. Elektrikli ve alternatif yakıtlı araçlar konusunda çalışmalar yapan Otokar, fuara 5 aracıyla katılırken yeni 12 metrelik elektrikli otobüsü Kent Electra'yı da sergiledi.

Otokar 5 aracını sergiledi

Türkiye'nin yanı sıra İspanya'dan Almanya'ya, Fransa’dan Belçika’ya kadar dünyanın 50 ülkesinde 40 binden fazla otobüsü ile milyonlarca yolcuya seyahat imkânı sunan Otokar, fuarda geniş ürün yelpazesinden elektrikli otobüsü Kent Electra'nın yanı sıra Sultan LF, Sultan Mega, Sultan Comfort ve Doruk T otobüslerini sergiledi.

GÜVENLE YOLA DEVAM

Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında şirketin Türkiye ve yurtdışındaki konumunu değerlendirdi. Sektörde 57 yıllık tecrübesiyle şehir içi, turizm, okul ve personel taşımacılığı için geliştirdikleri araçların 50 ülkede kullanıldığını belirten Akgül, "Mühendislik kabiliyetimiz, geniş ürün gamımız ve müşteri ihtiyaçları doğrultusunda sunduğumuz özel çözümlerimiz sayesinde 2019 yılında da pazarda konumumuzu koruyup, Türkiye'nin en çok tercih edilen otobüs markası olduk. Global ölçekte yaşanan belirsizlik ve iç pazardaki daralmaya rağmen uzun vadeli hedeflere odaklandık. Stratejimizi, ihracatımızı artırma ve globalleşme olarak belirledik. Sürdürülebilir büyümemizi koruma hedefiyle yolumuza cesur adımlarla devam ediyoruz. 2019'da ciromuzu yüzde 45 artışla 2,4 milyar TL'ye ulaştırdık. İhracatımız yüzde 78 artışla 340 milyon ABD doları olarak gerçekleşirken, ihracatın ciro içindeki payı ise yüzde 80’e ulaştı" dedi.

AVRUPA’DA HIZLA BÜYÜYOR

İç pazarda yakaladıkları başarıyı ihracatta da sürdürdüklerini dile getiren Basri Akgül, şöyle devam etti; "2019 yılında da uluslararası pazarlarda ülkemizi başarıyla temsil etmeye devam ettik. Avrupa’da hedef pazarlarımız arasında yer alan Fransa’nın yanı sıra Malta, Romanya, İtalya, Sırbistan başta olmak üzere pek çok ülkede Otokar otobüs ürün parkı büyüdü. Sadece Fransa'daki toplam araç parkımız 2 bin 200 adedin üzerine çıktı. Otokar otobüslerinin yoğun olarak kullanıldığı Malta’dan 4’üncü kez sipariş aldık; Malta caddelerindeki Otokar markalı otobüs sayısı 240’ı aştı. Geçtiğimiz yıl Bükreş Belediyesi siparişinin teslimatlarını da başarıyla tamamladık. Global pazarlarda büyüme stratejimizi hayata geçirirken, yeni teknoloji ve uygulamaları da ürünlerimize yansıttık. 2019 yılında Ar-Ge’ye 136 milyon TL harcadık. Son 10 yıldaki Ar-Ge harcamamız 1,1 milyar TL’nin üzerinde gerçekleşti."