Dernekler
Giriş Tarihi : 17-03-2020 12:36   Güncelleme : 17-03-2020 12:36

ÖHO'ya virüs desteği

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş, sektöre kamu desteği sağlanması adına önemli bir adım attı. Başkan Soydaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan gönderdiği dilekçede, corona virüsü sebebi ile zor durumda olan toplu ulaşım sektörüne destek talebinde bulundu.

ÖHO'ya virüs desteği

TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş, salgının olumsuz etkilerinin bertaraf edilmesi noktasında devletin esnafa destek yardımlarında bulunması gerektiğini söyledi. Başkan Soydaş, özel halk otobüsü işletmecileri olarak gerek toplumun sağlığı, gerekse ekonomi açısından sürecin en az hasarla atlatılması için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

BORÇLAR ERTELENMELİ

TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği dilekçesinde; "Sayın Cumhurbaşkanım, özel halk otobüsleri olarak alınan tedbirler kapsamında zor durumda kalan ve neredeyse yarıdan fazla gelir kaybına uğrayan işleticilerimizin ayakta kalabilmeleri için acilen tedbir alınladır. Bu noktada vergiler, kullanılan banka kredileri ve kredi kefalet kooperatifi kredi borçları mutlaka ertelenmelidir. Yine bunun yanında işletme giderleri için faizsiz kredi verilebilir. Öte yandan risk grubunda olan 65 yaş üstü vatandaşların binişleri tedbir amaçlı durdurulmalıdır" ifadesine yer verdi.

ESNAF ZOR DURUMDA

Dünyayı saran Coronavirüs (COVID-19) salgınının Türkiye'de ciddi anlamda ekonomik kayıplara yol açtığını dile getiren TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan gönderdiği dilekçesinde ise aynen şu ifadelere yer verdi: "Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tedbirler kapsamında “zorunlu olmadıkça toplu taşıma araçlarını kullanmayın” uyarısı etkisini göstermiş ve Türkiye genelinde faaliyet gösteren özel halk otobüslerimiz bu durumdan son derece olumsuz etkilenmiştir. Her biri kredi borcu ödeyen esnaflarımız gelir – gider dengesini sağlayamamakta ve araçlarını çalıştırmakta zorlanmaktadır. Tüm bu nedenlerle, 49.31.04 Nace Kodu ile faaliyet gösteren esnaflarımızın, vergilerinin, bankalara ve kredi kefalet kooperatiflerine olan kredi borçlarının ertelenmesi konusunda gereğinin yapılmasını arz ederiz."