Dernekler
Giriş Tarihi : 17-03-2020 18:57   Güncelleme : 17-03-2020 18:57

Corona virüsü servisçiyi vurdu

Çin'de başlayıp tüm dünyaya hızla yayılan corona virüsü, Türkiye'de servis taşıma esnafını ekonomik olarak sıkıntıya soktu. İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) Başkanı Turgay Gül, "Corona virüsü, sektörümüz adına ekonomik anlamda büyük problemler yaratmış ve yaratmaya devam etmektedir. Bu konuda taleplerimiz acilen devreye alınmalıdır" dedi.

Corona virüsü servisçiyi vurdu

Corona virüsünün Türkiye'de tespit edilmesinin ardından harekete geçen hümüket, bir takım tedbirler aldı. Sağlık Bakanlığı’nın corona virüsüne karşı aldığı kararlar doğrultusunda İstanbul'da servis taşımacılığı yapan şirketler, öğrenci ve personel taşıtlarını standartlara uygun bir şekilde periyodik olarak dezenfekte etmeye başladı.

EKONOMİK PROBLEM

Sektörümüz olarak hükümetin ve Sağlık Bakanlığı’nın aldığı bütün kararları uygulama aşamasında azami dikkat gösterdiklerini dile getiren İSTAB Başkanı Turgay Gül, bu sürecin alınan önlemler doğrultusunda başarılı bir şekilde geçirileceğine inandıklarını ifade etti. Başkan Gül, "68 bin araç ile İstanbul’un toplu taşımasında önemli bir paya sahip olan öğrenci ve personel taşımacılığı yapan tüzel ve gerçek kişileriz. Ülkemizin içerisinde bulunduğu bu süreçte, okulların tatil edilmesi ve birçok işyerinin evden çalışma sistemine dönmesinden dolayı sektörümüzde birçok araç çalışamaz duruma geldi. Sektör mensuplarımız mevcut kredilerini ödeyemez ve zorunlu giderlerini karşılayamaz haldedir. Bu durum sektörümüz adına ekonomik anlamda büyük problemler yaratmış ve yaratmaya devam etmektedir" dedi.

DESTEK ŞART

İSTAB Başkanı Turgay Gül, konuya ilişkin yaptığı açıklamasına şöyle devam etti: "Sektörümüzün ayakta kalabilmesi adına belirttiğimiz taleplerimiz acilen hayata geçirilmelidir. Bu taleplerimizin ise başında işletmelerimiz tarafından kullanılan banka ve diğer kredi kuruluşlarından kullanılan kredilerin ertelenmesi gelmektedir. Yine aynı şekilde hükümetimizden vergi ödemelerinin ertelenmesinin yanında SGK primlerinin de alınmamasını talep ediyoruz. Öte yandan sektörün ayakta kalabilmesi için de şirketlere faizsiz kredi desteği sağlanması gerekmektedir."