Otomotiv
Giriş Tarihi : 17-03-2020 20:32   Güncelleme : 17-03-2020 20:32

Akıllı SEAT

Otomotiv üreticilerinden SEAT, otomobillerde daha güvenli yolculuklar için yenilikçi çözümler üretmeye davam ediyor. Şirket, Xplora projesi ile sürücünün dikkatini dağıtan unsurlara karşı sürücüyü uyaran yapay zeka teknolojisi üzerinde çalışıyor.

Akıllı SEAT

SEAT, Xplora projesi ile sürücülerin dikkatini yola verip vermediklerini tespit eden bir algoritma  geliştirdi. Proje kapsamında marka ayrıca, sürücülerin kendilerini rahatsız edebilecek gün ışığından etkilenmemesi için sadece bir düğmeye dokunarak camların kararmasını sağlayan bir teknoloji de pazara sundu.

KAZALARI ÖNLEYECEK

Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan bir rapora göre, sürücülerin üç saniyelik bir süreyle dikkatinin dağılması ve yorgunluk, bir çarpışmayla sonuçlanan kazaların yüzde 36'sının meydana gelmesine neden oluyor. SEAT’ın üzerinde çalıştığı algoritma sürücünün eylemlerini analiz ederek dikkatin dağıldığı veya direksiyon başında uyuklama durumlarında sürücüyü uyarıyor. Ayrıca cep telefonu kullanımını ve emniyet kemerinin takılı olup olmadığını tespit ediyor. SEAT, bu sürücü izleme sistemini otomobillerine uyarlamak amacıyla Eyesight Technologies girişimi ile ortak çalışmalar yürütmeye başladı.  Sistem, yayaları tespit etme gibi diğer teknolojik özelliklerle bir arada kullanıldığında daha fazla avantaj sağlayacak. Yazılım sürücünün yayaları görüp görmediğini çözümleyebilecek, sürücünün yayaları görmediğini tespit ettiğinde de bir uyarı gönderecek.