Otomotiv
Giriş Tarihi : 15-04-2020 22:45   Güncelleme : 15-04-2020 22:45

Cirosunu ikiye katladı!

Otomotiv Teknolojileri Araştırma Geliştirme Merkezi (OTAM) Türkiye’de ve Avrupa’da test merkezinde ilk kez uygulanan Artırılmış Gerçeklik Platformu ve Uzaktan Yönetim Uygulamaları ile cirosunu ikiye katladı.

Cirosunu ikiye katladı!

Otomotiv sektörünün küresel pazarlardaki rekabet gücünü artırmak amacıyla çalışmalar yürüten OTAM, geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği Artırılmış Gerçeklik Platformu ve Uzaktan Yönetim Uygulamaları ile 2020 ilk çeyrek cirosunu geçen yılın aynı dönemine göre ikiye katlamayı başardı. OTAM’ın hizmet verdiği otomotiv firmalarının Ar-Ge’ler arası uzaktan eşgüdümlü çalışmasına olanak tanıyan bu teknoloji ile birden fazla yetkilendirilmiş şirket kullanıcısı, aynı anda uzaktan test yetkilisine bağlanarak süreçleri birebir takip edip, maliyetleri azaltıyor.

ÇALIŞMALARA DEVAM

Konuyla ilgili konuşan İTÜ OTAM Genel Müdürü Ekrem Özcan, “Koronavirüs sebebiyle birçok sektörde olduğu gibi otomotiv ve savunma sanayindeki firmalar da çalışmalarını evden sürdürüyor. Biz de bu süreçte çalışanlarımızın çoğunu evden çalışma sistemine dahil ettik. İş arkadaşlarımızın bir kısmı ise otomotiv ve savunma sanayinin acil ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla OTAM merkezinde çalışmalarını sürdürüyor. Müşterilerimiz, geçtiğimiz yıl hayata geçirdiğimiz Artırılmış Gerçeklik Platformu’nu aktif biçimde kullanarak OTAM’da testi gerçekleştiren vardiyadaki teknisyenin akıllı gözlüğüne veya akıllı telefonuna bağlanarak parçaların test, kontrol ve denetim gibi tüm aşamalarını uzaktan etkileşimle takip edebiliyor. Hayata geçirdiğimiz bu dijital dönüşüm sayesinde 2020 ilk çeyrek ciromuzu geçen yılın aynı dönemine göre ikiye katlamayı başardık” dedi.