Dernekler
Giriş Tarihi : 17-05-2020 00:43   Güncelleme : 17-05-2020 00:43

Koç; bizi de görün!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından, mülkiyeti belediyeye ait işyerlerinin kiraları konusunda alınacak karar merak konusu oldu. Konunun esnaf açısından oldukça hassas olduğunu söyleyen MEŞTİDER Başkanı Koç, “Salgın dolayısıyla ekonomik kriz yaşıyoruz. Otogar esnafı olarak kiraların ertelenmesini değil, alınmamasını talep ediyoruz” dedi.

Koç; bizi de görün!

Kiralar konusunda ertelemeye gidilmesinin skandal bir karar olacağını söyleyen Mersin Şehirlerarası Terminal İşletmecileri Derneği (MEŞTİDER) Başkanı Sinan Koç, meclis üyelerine çağrıda bulundu.

CAN SUYU GEREK!

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Başkan Koç, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, korona virüs salgını süresince kendi mülkiyetinde bulunan iş yerlerinin kiralarını erteleyeceği yönünde duyumlar aldık. Bu skandal bir karar olur. Esnafımız adına kira alınmamasını talep ediyoruz. Ayrıca İçişleri Bakanlığı kararı ile faaliyetlerimiz durdurulmuş olup, hala bu yöndeki karar devam etmektedir. Bilim insanları önümüzdeki yıla kadar salgının sürebileceğini açıkladı. Dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, esnaftan yana bir karar vermelidir. Esnafı görmezden gelmeyin! İstanbul Büyükşehir Belediyesi, esnaf için önemli bir karara imza attı. Salgın boyunca iş yapamayan esnaftan kira ve otogar çıkış ücretlerinin alınmayacağını duyurdu. Benzer kararın Mersin’de de alınmasını ümit ediyor, belediyemizden can suyu talep ediyoruz” ifadesini kullandı.