Dernekler
Giriş Tarihi : 19-05-2020 14:21   Güncelleme : 19-05-2020 14:21

Fırsata odaklan

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, dünyadaki toplam üretimin yüzde 40’ını yapmakta olan Çin ile batı dünyası gözden geçirerek yeniden kuracağı diş ticaret ilişkisinde, ülkemize yeni fırsatların doğacağına inandıklarını açıkladı. Nuhoğlu, “Çin’e nazaran birçok avantajı barındıran ülkemizin bu süreçten kazançlı çıkacağını inanıyoruz” dedi.

Fırsata odaklan

Hükümetin açıkladığı ihracat hedefleri doğrultusunda Ticaret Bakanlığı ile ihracatçılar omuz omuza çalışmaya devam ediyor. Türkiye’nin 24 Milyar USD döviz getirisi ile en büyük hizmet ihracatçısı olan lojistik sektörü, korona virüs salgın sürecinde ürünlerin ulaştırılmasında motor gücü oldu.

TEMASSIZ TİCARET

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Korona virüs salgını ile mücadele ettiğimiz bu dönemde ağırlıklı olarak otomotiv, tekstil gibi neredeyse durma noktasına gelen sektörlere ihracat yapan ülkemizin, AB ülkelerinde kapasite kullanımı yüzde 70’lere kadar düşerken, bizim ihracat düşüşümüz yüzde 40’larda kalması büyük bir başarıdır. Bu başarıda temassız ticaret başlatarak büyük bir adım atan Ticaret Bakanlığımızın katkısı da göz ardı edilemez. Özellikle batı kapılarımızda neredeyse durma noktasına gelen taşımacılık, Bakanlığımızın başlatmış olduğu temassız ticaret ile canlanmıştır. Batı kapılarında yapılan bu iyileşme aynı şekilde Habur’da da ticaretin önünü açtı. Temassız ticaret açılımı ile sektörün ve Türkiye’nin önünü açan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan’a teşekkür ederiz” dedi.