Dernekler
Giriş Tarihi : 28-07-2020 15:30   Güncelleme : 28-07-2020 15:30

ÖHO kanununda ilk adım

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) organizasyonu ile Türkiye genelinde toplu ulaşım hizmeti veren özel halk otobüsü kuruluşlarının temsilcileri ile akademisyenler, bürokratlar ve hukukçuların katılımı ile "Şehiriçi Toplu Taşıma Kanunu Çalıştayı" Ankara'da yapıldı.

ÖHO kanununda ilk adım

Kent Kart ev sahipliğinde ve öğretim üyesi Dr. Taylan Engin moderatörlüğünde yapılan çalıştaya Uaştırma ve Alt yapı Bakanlığı Ulaşım Daire Başkanı Kerim Cicioğlu, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Genel sekreteri Doç. Dr. Birol Ekici, Düzce Belediye Başkan yardımcısı Cengiz Tuncer, TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mevzuat Daire Başkanı Yasin Yıldırım, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş Genel Müdürü Salih Kumbar, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. Genel Sekreter yardımcısı Mehmet Canbulut, İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık ve şirket yetkilileri sektör temsilcileri katıldı.

Özel Halk otobüsü sektörü için önemli bir çalıştaya imza atılan buluşmada sektör temsilcileri, bürokratlar, akademisyenler ve hukukçuların görüşü alınarak geniş katılımlı bir değerlendirme yapıldı. Çalıştay sonuç bildirgesi kitapçık haline getirilerek daha sonra ilgili kurumlara gönderilecek.