Otomotiv
Giriş Tarihi : 10-09-2020 16:49   Güncelleme : 10-09-2020 16:49

Lükste iptal yok!

ÖTV artışı ile birlikte otomotiv pazarında iptaller yaşanmaya başladı. Türkiye'de ÖTV'den etkilenmeyen ise Maserati ve Ferrari markaları göze çarptı. FerMas Şirket Müdürü Özgür Süslü, “Maserati ve Ferrari’nin mevcut siparişlerinde iptal yaşamadık. Ancak yeni siparişlerde azalma var” dedi.

Lükste iptal yok!

FİYATLAR ARTTI

Otomotiv sektöründeki yeni ÖTV düzenlemesinin ardından ilk kez konuşan FerMas Şirket Müdürü Özgür Süslü, “ÖTV düzenlemesi ile pazarın yüzde 65’ini oluşturan 1.6 litre altı motor hacminde ve matrahı 130 bin TL’ye kadar olan modellerde oranlar değişmedi. Pazarın yüzde 30’unu oluşturan 130 bin TL üstü 1.6 litre motor hacimli modellerin fiyatları ise yüzde 12,5’lik artış gösterdi. Pazarın yüzde 5’lik dilimini oluşturan 1.6-2.0 litre arası modellerin fiyatlarına bakacak olursak, yüzde 19’luk bir artış olduğunu görebiliriz. Diğer yandan yüzde 0.3’lük paya sahip 2.0 litre üstü motora sahip modellerde fiyatlar yüzde 23 artmış oldu. Artış özellikle 1.6 litre altı motorlu modellere olan talebi etkiledi” açıklamasını yaptı.

JEEP’TE CAZİP TEKLİF

Alfa Romeo ve Jeep markalarında değişimi müşterilerinin gözünden değerlendirerek araçları kampanyalar, uygun finansman koşulları ve indirim oranları sunduklarını vurgulayan Süslü, şöyle devam etti: “Bu şekilde iptalleri minimuma indirmeye çalışıyoruz. ÖTV ve matrah artışlarından Jeep modellerimizin satışları yaklaşık yüzde 20 seviyesinde etkilendi. Bununla birlikte devreye aldığımız cazip kampanyalar sayesinde iptallerin yerini büyük ölçüde sıra bekleyen başka müşterilerimiz aldı. Jeep Renegade’e özel uyguladığımız kampanyada, araç bedelinin yarısını satın alırken, geri kalanını ise 2021 yılında ödeme imkanı sunuyoruz. Bunun yanı sıra 15 bin TL’yi bulan nakit indirimimiz de mevcut. Alfa Romeo’da ise 20 bin TL’ye varan takas indirimi imkanını sunuyoruz. Bu yılın başından itibaren pazara kademeli olarak Renegade ve Compass modellerimizin yenilenen versiyonlarını sunduk. Compass, bu aydan itibaren yeni motor seçenekleri ve Hybrid versiyonu ile showroomlarımızdaki yerini alacak.”