Lojistik
Giriş Tarihi : 06-11-2020 20:50   Güncelleme : 06-11-2020 20:50

TIR çoook küçüldü

Avrupa’ya açılan sınır kapılarında uzayan TIR kuyrukları, ihracatçıyı minivanla taşımaya yönlendirdi. SelTrans Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhun Yüksel, “Kapıda zaman kaybetmek istemeyen ihracatçılar yüklerini minivanlar ile taşıtmayı tercih ediyor. Buda bizim iş yükümüzü arttırdı” dedi.

TIR çoook küçüldü

Siparişlerin artması, sınır kapılarındaki TIR kuyruklarının uzamasına neden oldu. SelTrans Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhun Yüksel, Kapıkule ve Hamzabeyli geçişlerinde oluşan kuyruk nedeniyle çıkış sürelerinin kimi zaman 4 güne kadar çıkabildiğini dile getirdi.

AVANTAJLI VE HIZLI

Yüksel, “Ürünlerini sınır kapılarında bekletmek istemeyen ihracatçılar, Avrupa ülkelerine özellikle acil ulaşması gereken yüklerini minivanla taşıtmayı tercih ediyor. Minivan araçlar, gümrük kapılarında TIR’lara uygulanan prosedürlere takılmadığı için talep artıyor. Bin 200 kiloya kadar ihracat yüklerini, hava yoluna ve diğer taşıma modlarına oranla daha hızlı ve düşük maliyetle ulaştırıyoruz” diye konuştu.

48 SAATTE TESLİMAT

Acil gönderimler için genellikle hava yolunun tercih edildiğini hatırlatan Yüksel, uçaklardaki uygunluk, yükün uçağa yetişmesi, yükün bindirilmesi-indirilmesi, havalimanının alıcıya mesafesi ve gümrük işlemlerinin teslimatı geciktirebildiğini anlattı. Yüksel, “Oysa minivanla Avrupa ülkelerine taşınan yükler, 48-72 saatte kapıdan kapıya teslim edilmektedir. Araçlar GPS üzerinden izleyerek anlık bilgi akışı sağlayabilmektedir. Böylece beklenmeyen durumlarda hızlı çözümler geliştirerek müşteri memnuniyetini ön planda tutuyoruz” dedi.