Dernekler
Giriş Tarihi : 10-11-2020 20:54   Güncelleme : 10-11-2020 20:54

Sıkıntı büyük

Turizm Taşımacıları Derneği (TTDER) Başkanı Sümer Yığcı, ikinci dalga Korona Virüs etkisinin Türkiye’de büyük ölçüde hissedilmeye başladığını söyledi. Kış mevsiminin firmalar açısından çok çetin geçeceğini dile getiren Başkan Yığcı, “Zaten bu yaz fazla turist göremedik. Sıkıntılı kış kapıda” dedi.

Sıkıntı büyük

Çin’de başlayan ve hızla tüm dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs, ticari hayatı ekonomik anlamda etkilemeye devam ediyor. Virüs nedeniyle sıkıntılı günler geçiren sektör temsilcileri ise, hükümet nezdinde gerekli desteklerin verilmesini talep ediyor.

KİM AYAKTA KALABİLİR?

“Şimdi önümüzde çok zor geçecek bir kış dönemi var” diyen TTDER Başkanı Sümer Yığcı, asıl mücadelenin şimdi başladığını aktardı. Başkan Yığcı, “Bütün sektörlerde sıkıntı var. Turizm taşımacıları olarak Mart ayından bu yana hiç iş yapamadık. Önceden yazın çalışır, kışın ise varlığımızı korurduk. Şimdi hem yazın çalışamadık, hem de kışın çok çetin geçecek. Zor geçen kışı atlattığımızda sadece hasarları değil, aynı zamanda ayakta kalanları da göreceğiz. Bu konuda bizlere destek verilmesi gerektiğini defalarca dile getirdik. Umarım herkese verilen destekler biz taşımacılara da en kısa zamanda verilir” diye konuştu.