Dernekler
Giriş Tarihi : 25-11-2020 23:43   Güncelleme : 25-11-2020 23:43

Bitlis’te otogar bekleyişi

Yapılacak yeni otogar projesi ile ilgili Bitlis Otobüsçüler Derneği Başkanı Sabri Topçu, açıklamalarda bulundu. Projenin esnafın da yararına olduğunu dile getiren Başkan Topçu, otogarın kilit bir noktada bulunduğunu belirtti.

Bitlis’te otogar bekleyişi

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, yeni otogarın temelini attı. Temelin ardından açıklamalarda bulunan Bitlis Otobüsçüler Derneği Başkanı Sabri Topçu, bölge esnafı olarak yeni otogarın biran önce hizmete girmesini beklediklerini söyledi.

KİLİT NOKTADA

Başkan Sabri Topçu, “Bu proje daha önceki belediye yönetimleri ile görüştüğümüz bir projeydi ancak hayata geçirilememişti. Şimdi mevcut Belediye Başkanımız Nesrullah Tanğlay bu projeyi hayata geçirdi. Bitlis- Tatvan- Muş- Ağrı- Van- İran- Diyarbakır güzergâhları üzerinde çok isabetli bir nokta. Eğer kaliteli ve düzgün bir otogar da yapılırsa ki Belediye Başkanımızın beyanı bu yönde, gerçekten çok iyi olur şehrimiz için” dedi.

KORSAN’A DESTEK

Otogarın yanı sıra çözülmesi gereken bir diğer problemin de şehirdeki korsan taşımacılık faaliyetleri olduğunu dile getiren Topçu, şöyle devam etti: “Korona Virüs yasaklarıyla ezilirken bir de korsan faaliyet yürüten minibüsler sebebiyle iyice iflasın eşiğine geldik. Minibüsler toplayabildikleri kadar yolcuyu alıp, üstüne de bagaj doldurup İstanbul’a kadar gidiyor. Oradan da yine aynı şekilde geri geliyorlar. Bu minibüslerin hiçbir şekilde belgesi, yazıhanesi, vergisi vesaire olmadığı için bizden daha ucuza yolcu taşıyabiliyor ve bizden daha fazla da kâr elde ediyorlar. Bu konuda denetimlerin sıklaştırılması için belediyelerle daha önce görüşmüştük ancak herhangi bir çözüm elde edemedik. Biz de direkt olarak Valilik ve kolluk kuvvetleri ile görüşerek bu hak gaspına bir an önce son verilmesini arzuluyoruz.”