Dernekler
Giriş Tarihi : 26-11-2020 00:13   Güncelleme : 26-11-2020 00:13

Otobüsçünün talebi destek

Korona Virüs esnafa ekonomik kayıplar yaşatmaya devam ediyor. Yaz sezonunda virüs dolayısıyla umduğunu bulamayan Ağrılı otobüsçüler, Kış mevsiminde de sıkıntıya girdi. Ağrı Otobüs İşletmecileri ve Yazıhanecileri Dernek Başkanı Mahmut İrkey, esnafın ekonomik sıkıntı yaşadığını dile getirerek belediyeden kira yardım talebinde bulundu.

Otobüsçünün talebi destek

Ağrı’da esnafın kiralarını ödemekte zorlandığına dikkat çeken Ağrı Otobüs İşletmecileri ve Yazıhanecileri Dernek Başkanı Mahmut İrkey, salgın sürecinin başından bu yana İstanbul ve Ankara gibi kritik hatlara yapılan otobüs sayılarının ciddi ölçüde düştüğünü hatırlattı.

OTOBÜSLER YATIYOR

Başkan İrkey, “Kış mevsimindeyiz. Okullar da kapalı olunca Mart ayındaki duruma geri döndük. Yani adı koyulmamış bir karantina dönemi yaşıyoruz. Yolcu olmadığı için otobüslerimiz sefere çıkmıyor, park alanlarında yatıyor. Para kazanamayan esnafımız giderler karşısında perişan hale geldi. Yolcu yok, otobüsler yatıyor ama kiralar ödeniyor, vergi borçları birikiyor, SSK borçları artıyor, kredi taksitleri birikiyor. Karantina döneminde belediyelerimiz bir kira desteği sağlamıştı bize ama şu an kiraları ödemeye devam ediyoruz. Biz Ağrı esnafı olarak başta Ağrı Belediyesi olmak üzere Türkiye’deki bütün belediyelerden kiralarda bir müjde bekliyoruz. Aksi takdirde hepimiz iflas bayrağını çekeceğiz” dedi.

BÜROKRASİ YOLU TIKANDI

Başkan Mahmut İrkey, şöyle devam etti: “Korona Virüs tedbirleri kapsamında toplantı veya çalıştay gibi faaliyetlerde bulunamıyoruz. Bunun için belediye yönetimi ile bire bir görüşmeler yapmaya çalışıyoruz ancak ne yazık ki bürokrasi koridorları, salgının da etkisiyle, iyice tıkanmış durumda. Kamu personellerinin çalışma saatleri de değişince bu süreç iyice zor bir hal aldı. Esnafın salgın döneminde rahat bir nefes alabilmesi için Belediye başkanlarının bir adım atmasını bekliyoruz.”