Dernekler
Giriş Tarihi : 26-11-2020 00:45   Güncelleme : 26-11-2020 00:45

Taşımacı sıkıntılı

Korona Virüs salgınının ekonomik etkileri tüm sektörlerde olduğu gibi taşımacılık sektöründe de derinden hissedilmeye başladı. TOBB Turizm Taşımacılığı Komisyonu Başkanı Mehmet Öksüz, turizm taşıma firmalarının iflasın eşiğine geldiğini söyledi.

Taşımacı sıkıntılı

TOBB Turizm Taşımacılığı Komisyonu Başkanı Mehmet Öksüz, salgın nedeniyle yaz sezonunda iş yapamadıklarını, kış mevsimine ise borçlu girdiklerini söyledi. Kış mevsiminin çok çetin geçeceğini ifade eden Öksüz, “Yaz sezonunu bir çok firma göremeyebilir” dedi.

KULAK TIKAMAYIN

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Mehmet Öksüz, “Yaşanan salgın sebebi ile birçok işyeri daha fazla zarar etmemek, giderlerini kısmak adına kapılarına kilit vurdu. Listeye baktığınızda aralarında büyük oteller bile var. Bu gibi firmaların giderlerinin çoğu devlet tarafından destekleniyor. Ama bizde ise; turizmde hizmet veren araçların yüzde 80’inden fazlası otoparkta yatıyor. Trafik sigortası, motorlu taşıtlar vergisi gibi giderler durmuyor. O halde bizden de çalışmayan, yatan arabanın vergisini, MTV’si, trafik sigortası alınmasın. Araçlarımız yattığı sürece trafikten düşürülsün. Hiç iş yapmamış bir taşımacının bu giderleri ödeyebilmesi mümkün değil. Artık yetkililer sorunlarımıza kulak vermeli ve acil çözüm üretmeli” ifadesini kullandı.