Dernekler
Giriş Tarihi : 26-11-2020 01:36   Güncelleme : 26-11-2020 01:36

İBB destek vermeli

İstanbul Yazıhanecileri ve Otobüsçüler Derneği (İYODER) 1. Başkanı İrfan Kalkan, Korona Virüs salgınının otobüsçü esnafını ekonomik açıdan zorladığını dile getirdi. Başkan Kalkan, “Yaz sezonumuz sıkıntılı geçti. Kış mevsiminde ise salgının da etkisiyle sıkıntıya girdik. Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’ndan kira muafiyeti talep ediyoruz” dedi.

İBB destek vermeli

Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ait olan Büyük İstanbul Otogarı’nda esnaf, virüse yenik düştü. Otobüsler ise hem kış mevsimi hem de salgın nedeniyle sefere boş çıkıyor. Otobüslerin boş olması ekonomik anlamda esnafı sıkıntıya soktu.

UMUTLA BEKLEYİŞ

İYODER Başkanı İrfan Kalkan, “Otobüslerimizin sefere boş çıkması sektörümüzü ciddi anlamda ekonomik sıkıntıya sokmuştur. Salgın nedeniyle maddi kayıplar yaşanmaya başladı. Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun yardım konusunda bir adım atmasını bekliyoruz. Ekonomik anlamda sıkıntıya düşen esnafımız, başta kiralar olmak üzere kapı çıkış ücretlerinin de belirli süre alınmaması yönünde talepleri var. Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu, 3 ay kira muafiyeti ile otobüs çıkış ücretlerinin salgın döneminde alınmaması yönünde bir karar vermişti. Destek adına Başkanımızdan aynı kararı tekrardan almasını umutla bekliyoruz” dedi.