Otomotiv
Giriş Tarihi : 06-12-2020 23:34   Güncelleme : 06-12-2020 23:34

Otosan’da yatırım hamlesi

Türkiye’nin öncü sanayi kuruluşu Ford Otosan, yapacağı yeni yatırımla istihdama katkı sunacak. Şirket, 2026 yılına kadar 20,5 milyar TL yatırım yapmayı planlıyor.

Otosan’da yatırım hamlesi

Ford Otosan’dan yapılan yazılı açıklama da, “önümüzdeki 6 yıl boyunca hayata geçireceğimiz ve etkisi 10 yılı aşacak ileri görüşlü bu yatırım ile hem şirketimizi hem de Türkiye otomotiv sanayiini geleceğe taşıyacağımıza ve global arenada rekabet gücümüzü artıracağımıza inanıyoruz” denildi.

KAPASİTE ARTACAK

Yapılacak 20,5 milyar TL tutarındaki bu yatırım ile elektrikli ve bağlantılı yeni nesil ticari araç projeleri hayata geçirilecek. Bununla birlikte üretim tesislerinde modernizasyon ve otomasyon çalışmalarının geliştirilmesi plandı. Şirketten yapılan açıklamada; “Kocaeli Fabrikalarımızdaki araç üretim kapasitemizi 650 bine çıkarmayı ve batarya montaj fabrikası kapasitesini de 130 bin adede ulaştırmayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda 3 bin kişilik ek istihdam sağlamayı da hedefliyoruz. Yatırımlarımıza ilişkin detayları önümüzdeki dönemde paylaşmaya devam edeceğiz” ifadesine yer verildi.