Otomotiv
Giriş Tarihi : 03-01-2021 20:33   Güncelleme : 03-01-2021 20:33

Volvo 2020’yi iyi geçirdi

Türkiye distribütörlüğünü Temsa İş Makinaları’nın yürüttüğü Volvo Trucks, 2020 yılında satış rakamlarını arttırmayı başardı. Şirket, yıl içerisinde yaptığı çalışmalar sonrası yüzde 7,4 pazar payına ulaştı. Volvo Trucks, gelecek dönemde büyüme hedefleri doğrultusunda Pazar payını çift hanelere taşımayı hedefliyor.

Volvo 2020’yi iyi geçirdi

Teknoloji ve inovasyona yaptığı yatırımlarla yenilikçi bir imaja sahip olan Volvo Trucks, her türlü hava şartı ve çalışma koşuluna uygun, güvenliği kanıtlanmış, dayanıklı araçlar üretiyor. Marka 2021 yılında orta ve ağır segment kamyonlardan oluşan kapsamlı ürün gamına elektrikli kamyonları da dahil edeceğini duyurdu.

BÜYÜME SÜRDÜRECEK

Kamyon Satış Direktörü Kıvanç Kızılkaya, “İsveç’in güçlü markası Volvo Trucks ile 2017 yılında stratejik bir iş birliğine imza attık. Biz sadece bir satış firması değil, aynı zamanda bir hizmet firması ve de müşterilerimizin uzun soluklu çözüm ortağıyız. Volvo Trucks ile bizi buluşturan ve bu 3 yılda bizi ileriye taşıyan ortak paydamız, daima müşteriye hizmet vizyonumuz oldu. Bu iş birliğinde bizim ana hedefimiz, pazar payımızı yukarıya çekmekti ve bunu başardık. Önümüzdeki dönemde satış ve satış sonrasında büyüme hedefimizi devam ettireceğiz. Bunun için nitelikli şekilde iş alanımızı, yetkili satıcı ve servislerimizi genişletiyor, sürekli ve sürdürülebilir eğitim ilkemizle hem müşterimize hem de teknik anlamda yetkili servis ağımıza büyümede destek oluyoruz” dedi.

ELEKTRİKLİ ÇEKİCİ GELİYOR

Volvo Trucks’ın ürün gamında yer alan elektrikli kamyonların sayısını artırmayı hedeflediklerini belirten Kızılkaya, şöyle devam etti: “Volvo Trucks, Ar-Ge ve inovasyona verdiği önemle çevreci nakliye çözümleri de sunuyor. Bu bağlamda, otonom ve elektrikli taşımacılığa yönelik kentsel ulaşıma uygun araçları bulunuyor. Volvo Trucks, önümüzdeki 10 yıl içerisinde zorlu koşullara ve uzun yol taşımacılığına yönelik, daha uzun menzile sahip elektrikli ve yakıt hücreli elektrikli kamyonları da satışa sunacak. Bu sürecin ikinci yarısında ise hidrojen yakıt hücreli elektrikli kamyonların satışına başlanması planlanıyor. 2040 yılına kadarsa, Volvo Trucks ürün yelpazesinin, fosil yakıt kullanmayan kamyonlardan oluşması hedefleniyor.”