Otomotiv
Giriş Tarihi : 18-01-2021 21:20   Güncelleme : 18-01-2021 21:20

İngiliz MG Türkiye’de

Doğan Trend Otomotiv, MG’nin yüzde 100 elektrikli SUV modeli ZS EV’yi Ocak ayında ön satışa çıkarttı. Avrupa’da 10 ülkede satışına başlanan MG’nin elektrikli modelleri Mayıs, benzinli modelleriyse 2021 sonunda Türkiye’ye geliyor.

İngiliz MG Türkiye’de

Doğan Holding Otomotiv Grubu Şirketleri Yönetim Kurulu Üyesi Kağan Dağtekin, “Ocak ayında online satış platformumuz aracılığıyla elektrikli ZS EV’yi ön satışa sunmayı hedefliyoruz. Mayıs ayı itibariyle ilk teslimatlara başlayacağız” dedi.

MÜŞTERİ İLE BULUŞUYORUZ

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Kağan Dağtekin, “Baktığımızda dünya çapında elektrikli araçların 2015-19 arasında yüzde 270 arttığını görüyoruz. 2030 yılına kadar elektrikli araçların payının yüzde 32’ye ulaşması bekleniyor. Aynı zamanda hem dünyada hem de ülkemizde SUV’lara yönelik önemli bir ilgi var. Öyle ki, Türkiye’de satılan her 3 araçtan biri artık SUV. Tabii ki, dönüşüm sadece otomobillerde yaşanmıyor. Bireysel kullanım amaçlı motosiklet talebi her geçen gün artıyor. Bu talep içerisinde elektrikli scooterların payı da gittikçe büyüyor. Doğan Trend Otomotiv olarak, global trendleri iyi okuyarak Türkiye’deki tüketicileri hem günümüzün hem de dönüşümün öncü araçlarıyla buluşturmayı hedefliyoruz” ifadesini kullandı.