Dernekler
Giriş Tarihi : 27-01-2021 21:01   Güncelleme : 27-01-2021 21:01

Senedi kim tahsil edecek?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Nakliyeci esnafımızla bir araya geldik. Sektörün geleceğine dair istişarede bulunduk. Sözüm senettir. Nakliyecinin sorunlarını çözmek boynumun borcu” dedi ve aradan 6 yıl geçti. Sektör temsilcileri ise Bakan Soylu’ya sözünü hatırlatarak senedin peşine düştü.

Senedi kim tahsil edecek?

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer, lojistik sektör mensuplarının yurt içi ve yurt dışında yaşadığı sorunların çözümü için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sözünü hatırlatarak çözüm talebinde bulundu. “Bakanımız Soylu, verdiğiniz sözü unutmaz. 2015 yılı seçim döneminde bizi ziyaret ederek sözüm senettir. Tüm sorunlarınızı çözeceğim. Size namus sözü veriyorum diyerek bizim gönlümüzü fethetti” diyen Özer, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında Türk nakliyecisinin eli ve kolunun bağlandığını ifade etti.

VUR YUMRUĞU MASAYA

Abdullah Özer, “Lojistik sektöründe taşıma ile ilgili gerek yurt içinde gerekse yurt dışında sorunlar yaşıyoruz. Yaşadığımız sorunları ilgili mercilere ulaştırmaya çalışıyoruz. Biz çözüm beklerken, hiçbir sorunumuz çözüme kavuşmadı. Yaşadığımız sorunlar üst üstte birikince tabiri caizse Karadeniz’in hırçın dalgaları gibi oldu. Sektör mensupları olarak bizlerde maalesef yüzme bilmiyoruz ve hırçın dalgalar altında boğulmamak için yaşam mücadelesi veriyoruz. Derdimizi siyasetçilere ulaşıp, anlattık ama çözüm bulamadık. Yav bu kadar mı zor masaya yumruğunu vurduğun zaman ses getirememek? Çaresizlik içinde arşivi karıştırıyordum birde baktım ki, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu seçim döneminde treylerimizin içinde ağırlamışız. Çözüm için namus sözü vermiş, sözüm senet demiş. Bu güne kadar sektörümüze hiçbir şey yapılmadığı için bizde Bakanımız Süleyman Soylu’ya senedin vadesinin dolduğunu hatırlatıyoruz” dedi.

BAKAN SÖZÜNÜ TUTACAK MI?

UND Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer, şöyle devam etti: “Azerbaycan ve Türkiye’ye eşit şartlarda girip çıkmak istiyoruz. 2015 yılı seçim döneminde Bakanımız Süleyman Soylu ile nakliye sektörümüzün temsilcileri buluştu. Bakanımızdan bazı sözler aldık. Lakin bu sözleri unutacağını hiç düşünmedim. O günü Bakanımız, nakliyecilere çözüm senedi verdi. Artık senedin zamanının geldiğini düşünüyorum. Biz lojistik sektör temsilcileri, ülkemize ekonomik olarak katkı sağlıyoruz. Ama eşitsizlikle karşı karşıyayız. Artık hükümetimizin bizi dinlemesini istiyoruz. Bakanımızın sorunlarınızı biliyorum. Ülkemizi geleceğe hep birlikte taşıyacağız demesinin ardından 6 yıl geçti. Ancak o günden bu güne bir adım ilerleyemedik. Sağ olsun Ulaştırma Bakanımız da trene ve uçağa bakmaya devam ediyor. UND’nin bir yöneticisi olarak devlet büyüklerimizin artık bizleri de dinlemelerini arzu ediyorum. Başka çaremiz kalmadı. İflasın eşiğindeyiz.”