Otomotiv
Giriş Tarihi : 31-01-2021 23:19   Güncelleme : 31-01-2021 23:19

“Çok şükür kazanıyoruz”

Otomotiv Teknolojileri Araştırma Geliştirme Merkezi (OTAM) 2020 yılında cirosunu bir önceki yıla oranla yüzde 42 arttırmayı başardı. OTAM’da bugüne kadar yapılan test sayısı 9 bini aştı. OTAM Genel Müdürü Ekrem Özcan, “Büyümemizin ardında iş ortağı müşterilerimizin bizlere olan güveni yatıyor” dedi.

“Çok şükür kazanıyoruz”

Otomotiv sektöründeki dönüşüm süreçleri OTAM ile takip edildi. Ülkemizdeki firmaların yurtdışında planladıkları Ar-Ge ve test çalışmaları Türkiye’de yapıldı. Yurtdışındaki firmalar da otomotiv testlerinde OTAM’ı tercih etmeye başladı. İki yıldır 3 vardiya sistemi ile çalışmaya devam eden merkezin, 2021 yılında da 10 binin üzerinde test yapmayı hedeflediği öğrenildi.

ELEKTRİKLİ DE ÖNCÜ

OTAM Genel Müdürü Ekrem Özcan, yıl içerisinde elektrikli araçların da testlerini yaparak sektöre önemli bir hizmeti sunduklarını ifade etti. Özcan, “Türk otomotiv sanayisinde 4 ayrı firmanın 5 elektrikli aracına testler gerçekleştirerek öncü olduk. Bu elektrikli araçların enerji tüketimi, menzil, motor performans testlerini yaptık. Bu süreç ekibimize de bilgi ve deneyim kazandırdı. Kurumsal girişim sermaye kolu tarafımız oldu ve Ventures’u kurduk. Burada da otomotiv teknolojilerindeki yenilikleri değerlendirerek bu alana yatırım yapacağız. Ayrıca Ventures ile Türkiye’de kurumsal girişim sermaye kolu kurmuş ilk 30 firma arasına da girdik” dedi.