Lojistik
Giriş Tarihi : 14-02-2021 20:02   Güncelleme : 14-02-2021 20:02

Tüketici de dâhil

Ulusal ve uluslararası müşterilerinin çözüm ortağı olan Sertrans Logistics, sektöre yepyeni bir bakış açısı kazandıracağı “B4B4C” yaklaşımının detaylarını, paylaştı. Sertrans Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Keleş, bu yaklaşımla birlikte lojistik dünyasının merkezine de tüketiciyi aldıklarını açıkladı.

Tüketici de dâhil

Küresel ticarette tarihin en önemli dönüşümü yaşandı. Sertrans Logistics, e-ticaret sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getirdi. Şirketin yaptığı bu yeniliklerle birlikte üreticiler ile tedarikçi ve tüketiciler arasındaki bağ güçlendi.

HİZMET AĞI GENİŞLEDİ

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Nilgün Keleş, “İşletmeden işletmeye veya doğrudan tüketiciye satma kelimeleri hepimizin sıklıkla telaffuz ettiği iki kavramdır. Küresel ticarette yaşanan büyük değişimle birlikte bu iki sektörel tanımlamanın ortadan kalkması ve iç içe geçmiş bir sürecin yaşanması kaçınılmaz. Yani günün sonunda tüketicinin talep ve isteklerini anlamadan, daha da önemlisi bu taleplere uygun çözümleri ortaya koymadan, işi yönetmek artık mümkün değildir. B2C için tüketici uzun süredir iş modelinin merkezindeydi. Artık B2B'nin merkezine de tüketici geldi veya gelmek zorunda. İşte biz bu yeni yaklaşıma B4B4C yani işletmeden tüketiciye anlamına gelen bir e-ticaret modelini geliştirdik” ifadesini kullandı.

YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Keleş, açıklamasına şöyle devam etti: “Lojistik firması, müşterisinin tüm tedarik zinciri süreçlerini tek elden yönetmek zorundadır. Bu süreçte ister e-com, ister normal depo operasyonları olsun, müşterilerimizin stoklarını tek çatı altında yönetebilme kabiliyetine sahip olmamız gerekiyor. Aynı müşterinin farklı coğrafyalardaki e-com operasyonlarını yönetebilme, buna istinaden uluslararası nakliye ve antrepo hizmetlerini tek çatı altında toplayabilme kabiliyetlerini de kazandırıyor. Hayatlarına bu kadar dahil olunca, artık müşterimizin müşterisinin talep ve ihtiyaçlarını yakından takip etmekte kaçınılmaz oluyor. Bu ihtiyaçlara yönelik hızlı ve sürdürülebilir bir bakış açısıyla çözüm üretmeliyiz. Bu yüzden tüketici artık lojistik dünyasının da merkezindedir ve sektördeki tüm oyuncular bu yeni duruma göre iş yapış tarzlarını organize etmelidir.”