Otomotiv
Giriş Tarihi : 15-02-2021 20:38   Güncelleme : 15-02-2021 20:38

2020’de satışlar katladı

Ağır ticari araç üreticilerinden Renault Trucks, sunduğu finansal çözümler ve satış sonrası hizmetleri ile adından söz ettirmeyi başardı. 2020 yılı salgın döneminde yaşanan tüm zorluklara rağmen Renault Trucks, filoların en ideal toplam sahip olma maliyeti ile operasyonlarını yürütmelerine destek oldu.

2020’de satışlar katladı

Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine, 2020 yılında 16 ton üzeri ticari araçlar pazarını değerlendirdi. Ticari araçlar sektöründe son beş yılda düşüş gösteren eğilim, salgın sürecinde birçok etken ile yükselişe geçti. 2020 yılı 16 ton üzeri ağır ticari araç pazarı, 7 bin 300 adetten 16 bin 270’e yükselerek bir önceki yıla göre yüzde 122,9 oranında arttı.

ALIŞKANLIKLAR DEĞİŞTİ

Lojistik alanlarında büyüme yaşandığına değinen Delepine; “Özellikle karantina dönemi ve çalışma şekillerinin değişmesi ile e-ticaret ve eve teslimatlar büyük bir önem kazandı. Bu da dağıtım alanına yansıdı ancak lojistikte tüm halkalar iç içedir. Dolayısıyla tüm zorluklara rağmen değişen eğilimler, lojistiğin halkalarına pozitif talep olarak döndü. Türkiye’de kamyon pazarında önemli bir oyuncu olarak güçlü bayi ağımız ile büyümeye devam edeceğiz. Salgın dönemi de dahil olmak üzere son dört yıldır yükselen satış grafiğimiz bizleri daha da motive ediyor. Tabi ki en önemli taahhütlerimizden biri, müşteri memnuniyeti ve müşterilerimizle yakın olarak çözümler üretmek” dedi.

BAŞARIYA ODAKLANDI

Sebastien Delepine, açıklamasında; “Araçlarımızın performansı, yakıt tasarrufu ve avantajlı toplam sahip olma maliyetleri sayesinde Türkiye pazarında en iyi lojistik çözümleri sunarak ön plana çıkmayı başardık.  Renault Trucks T serisi uzun yol çekicilerimiz, sektörde önemli bir yere sahip. 2021 yılında D serisi dağıtım kamyonlarımız için de aynı başarıyı göstermek üzere odaklanacağız. Renault Trucks 13 litre T serisi çekicilerimiz, segmentinde çok özel bir konuma sahip ve lojistik sektöründe yüksek talep gören araçlar olmasıyla Türkiye’de de ön plana çıkıyor.  Bu grafiğin 2021 yılında da devam etmesini bekliyoruz” ifadesine yer verdi.