Otomotiv
Giriş Tarihi : 15-03-2021 15:56   Güncelleme : 15-03-2021 15:56

Kamaz Allison koydu

Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından geliştirilen Kamaz yük kamyonu geliştirildi. Araçlar orta ve küçük ölçekli taş ocaklarında kaya ve cevher taşımacılığı için tasarlandı. Sürücüsüz kullanılma kabiliyetine de sahip araçlarda Allison tam otomatik şanzıman donanımı ile sunuldu.

Kamaz Allison koydu

Kamaz sınıfının ilk temsilcisi olarak dikkatleri çekti. Hidrolik retarder sistemine sahip Allison tam otomatik şanzıman kullanılan araç, progresif direksiyon dahil olmak üzere pek çok yeni teknoloji seçeneği ile göz doldurdu. Kritik olan yüksek manevra kabiliyetine sahip araçta, arazi kullanımı yetenekleri ve yüksek güvenlik özellikleri bir arada sunuldu.

YÜKSEK MANEVRA

Konu hakkında açıklamalarda bulunan merkezin yenilikçi araçlar tasarımcısı Sergey Nazarenko, “Son kullanıcıların bu araç sınıfından beklentilerini derinlemesine inceleyerek ve pazar ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yeni yük kamyonları tasarlıyoruz. Önemli araç bileşenlerinden biri olan şanzımandan, güvenilirlik, dayanıklılık ve üretkenlik açısından beklentiler oldukça yüksek. Kamaz Atlant için şanzıman donanımına karar verirken, göz önünde bulundurduğumuz ana faktörlerdi. Tercihimizi Allison şanzımandan yana kullandık” diye konuştu.