Otomotiv
Giriş Tarihi : 26-03-2021 23:19   Güncelleme : 26-03-2021 23:19

Scania, çeliği değiştirdi

Ağır ticari araç üreticilerinden Scania, tamamen emisyonsuz ürünler kullanma hedefine yöneldi. Firma, ürettiği çekicilerde fosil içermeyen çelik kullanımına geçerek bu alanda önemli bir farkındalık yarattı.

Scania, çeliği değiştirdi

Scania, İsveçli çelik üreticisi H2 Green Steel şirketi ile ortaklık anlaşması yaptı. Kuzey İsveç’te Boden bölgesinde bulunan ve tamamen yeni olan çelik fabrikasında, Scania için özel çelik üretilecek.

DEV BİR ADIM ATTI

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Scania CEO’su Henrik Henriksson, “Üretimini yaptığımız her kamyonumuz yaklaşık 5 ton çelik içerdiğinden, değer zinciri boyunca emisyonsuz ürünlerin kullanılması yolculuğunda bu ortaklık dev bir adım olacak. Bu sayede Scania'nın sürdürülebilir taşımacılığa geçişteki lider konumu pekişecek. Partner şirketimiz, karbon içermeyen çelik üretimine 2024 yılında başlamayı planlıyor. Mevcut plana göre Boden’de gerçekleştirilecek üretimin yaklaşık yüzde 90’lık kısmını bizim talep ettiğimiz çelik türleri oluşturacak. Bu iş birliği Scania’nın Paris Anlaşması’ndaki iklim hedeflerine ulaşmasına da katkıda bulunacak” ifadesini kullandı.